26-årig blev økonomidirektør i Vesthimmerland

9.6.2010

af

Bjørn Grønbech Larsen var 26 år, da han blev økonomidirektør i Vesthimmerland. Han er lykkelig for det hurtige spring op ad karrierestigen og vil hellere have et spændende job i provinsen end et kedeligt i storbyen.

Det var vennerne fra cand.merc.-studiet, der først fik beskeden på sms: ’Der er sket store nyheder ... Jeg er blevet forfremmet’, stod der i beskeden.

Bjørn Grønbech Larsen drømte om, at han engang skulle være økonomidirektør. Måske når han var midt i 30’erne eller rundede 40. Men efter ni måneders ansættelse hos Munters Turbovent Agro i Vesthimmerland blev han kaldt ind til den svenske direktør Gunnar Jacobsen.

Bjørn fik at vide, at økonomidirektøren ønskede at sige op. Ville Bjørn overtage jobbet? Gunnar Jacobsen mente, at det ville være nærliggende, for i jobbet som controller havde Bjørn Grønbech Larsen været bindeled mellem økonomi- og regnskabschefen – og gjort det godt. Han fik fem minutter til at tænke sig om.

Det tog ikke engang et minut at sige ja.

Vælg det spændende job

I dag tvivler Bjørn Grønbech Larsen på, at han havde fået jobbet som økonomidirektør, hvis virksomheden lå i storbyen og havde mange controllere og flere regnskabschefer som kandidater til posten. Han har ikke årevis af erfaring bag sig, men er strøget direkte fra handelsskolen til universitetet og videre til en stilling som revisor. Da det gik skævt i revisionsbranchen, fik han stillingen hos Munters Turbovent Agro, der producerer ventilationsudstyr til landbruget.

”Jeg var på det rette sted på det rette tidspunkt,” lyder Bjørn Grønbech Larsens konklusion.

Det har været en fordel for karrieren, at han var villig til at pendle 40 minutter fra Aalborg til Aars i Vesthimmerland, vurderer han.

”Man skal ikke kigge på, hvor jobbet er henne, men hvad det rummer af udfordringer. Hvis jobbet er spændende, må det komme i første række,” fastslår Bjørn Grønbech Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet