JØPs maraton-generalforsamling

26.5.2010

af

Læserbrev fra Lars Wismann, projektchef og direktør

Generalforsamlingen d. 28 april 2010 blev en maraton forestilling. Klokken blev lidt i midnat før de resterende knapt 60 JØP nåede igennem bestyrelsens 31 forslag til vedtægtsændringer. Forinden havde 292 JØP medlemmer drøftet alt fra garanterede grundlagsrenter, pensionstillæg, påstand om JØPs krænkelse af Menneskerettighedskonventionen, dokumentation for fiflen med regnskaberne og bestyrelsens konsekvente afvisning af ethvert forhold rejst af JØP medlemmerne, herunder fra det udtrådte JØP-bestyrelsesmedlem Bent Nyløkke og Universitetsprofessor Kirsten Ketcher.

Jeg vil opfordre alle 40.000 JØP medlemmer, at gå ind på www.joep.dk og her læse det udførlige referat på hele 56 tæt skrevne sider.  Problemet for JØP er dels, at hovedparten af JØPs medlemsformue i afdeling 1 har en garanteret grundlagsrente på 3,70% - 4,25%, at levetidsalderen og dermed antallet af pensionsår er kraftigt stigende samt at de nye Solvens II regler der træder i kraft i november 2012 kommer til at betyde, at JØP stort set alene kan investere formuen i sikre obligationer. Den 7. maj 2010 udtalte JØPs direktør således til dagbladet Børsen, at såfremt, at man forsætter som hidtil, styrer JØP mod insolvens. Medlemmerne må allerede nu indstille sig på, at deres pensioner bliver langt ringere end, hvad man blot få år kunne forvente eller at kravet til årlige indbetalinger bør forøges med 30-50 % for at kunne fastholde pensionernes realværdi.

Det undrer mig, at djøfbladet ikke har fundet det muligt at skrive om Pensionskassens alvorlige strukturproblemer og den truende insolvens. Jeg har flere gange opfordret DJØF Bladet til at skrive om, hvad der sker i Pensionskassen?

Direktør Torben Visholm havde således jvf. generalforsamlingsreferatet meddelt professor Kirsten Ketcher, at JØP formuen ikke tilhører medlemmerne. Kirsten Ketcher meddelte, at det havde Visholm, JØP og DJØFs hovedbestyrelse fattet helt forkert, da pensionsformuen ifølge Kirsten Ketcher og hendes fortolkning af Den Europæiske Menneskerettighedskonventionen tilhører medlemmerne og er beskyttet af ejendomsrettens ukrænkelighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet