Direktør og vicevært på samme tid

12.5.2010

af

Sidste år satsede Casper Bak formuen og den faste månedsløn for som iværksætter at skabe det kontorhotel, som København har manglet. Han har endnu ikke fået sin første månedsløn, men har stadig ikke fortrudt karrierespringet.

Selvom der står direktør og partner i kontorhotellet SOHO i Kødbyen i København på Casper Baks nye visitkort, er han ikke bleg for at indrømme, at man også godt kunne tilføje ordet vicevært. For siden han sidste år sprang ud som selvstændig entreprenør og medstifter af det nye kontorhotel på Vesterbro, har han nemlig haft lige så mange dage, hvor han har skiftet toiletruller og fikset slidte radiatorer, som han har arbejdet med forretningsudvikling og strategi.

”Alt det med forretningsudvikling og strategi lyder jo flot. Men at være direktør og samtidig iværksætter betyder, at man også er den, der skifter lokumsrulle, og derfor er lige så meget vicevært. Og det skal man være villig til at acceptere,” siger Caper Bak, der startede sin karriere som autodidakt restauratør, men savnede intellektuelle udfordringer og derfor søgte ind i revisionsbranchen og uddannede sig som cand.merc.aud. Da han var færdig i 2006, var arbejdslivet dog blevet lidt for talteknisk, og han savnede plads til kreativitet. Han prøvede derfor først lykken som hotelchef i de franske alper og senere som økonomidirektør i et investeringsselskab i København, men uden rigtigt at finde arbejdsgnisten i nogen af delene.

Koster på privatkontoen

”Jeg har i mange år søgt efter passionen i mit arbejde, men har ikke rigtigt kunnet finde den. Og da muligheden viste sig for at være med til at starte det her kreative kontorhotel op, kunne jeg mærke en gnist, som jeg ikke har haft før. Derfor turde jeg godt satse både den faste månedsløn og alt det, jeg kunne låne i banken på projektet. For selvom jeg rent privatøkonomisk er presset i bund, så trækker det i mig hver morgen for at komme på arbejde, og i dag ved jeg, at den følelse er virkelig meget værd,” siger Casper Bak, der efter et år som selvstændig endnu ikke har kunnet tillade sig at udbetale en rigtig månedsløn til sig selv.

Han lægger ikke skjul på, at det at starte som iværksætter koster på den privatøkonomiske konto. Og hvis man ikke kan finde ud af at skrue ned for privatforbruget og leve med sin cykel som eneste transportmiddel, mens vennernes fortsat kører BMW og tjener på den gode side af en million om året, så skal man ikke gøre det. Og så skal man passe på stressspiralen, mener han.

”Faren for at gå ned med stress er stor, når man starter som iværksætter, for der går lang tid, inden det økonomiske udbytte viser sig, og der kommer ingen og gør arbejdet for dig. Derfor er man tilbøjelig til at kaste alle sine vågne timer ind i jobbet, men dermed dræner man også sig selv for den energi, som man samtidig er enormt afhængig af som entreprenør,” siger Casper Bak, som derfor netop har tilladt sig selv den første ferie i halvandet år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet