Nyt job - Casper Littrup

14.4.2010

af

Konsulent med speciale i tankemønstre.

Casper Littrup, cand.techn.soc., 40, er sprunget ud på det dybe vand som partner i eget konsulentfirma, Herrmann International Denmark, der arbejder med at få tankerne til at flyde frit inden for ledelse, samarbejde og udvikling ved hjælp af Whole Brain Thinking. Han kommer fra et job på Teknologisk Institut.

Hvad er Whole Brain Thinking?

”Det er et patenteret sæt af metoder og værktøjer rettet mod at få forskellige tankemønstre i spil konstruktivt. Det er en måde at tænke og arbejde på. Et team eller en organisation kan bruge værktøjerne som en platform for ledelse, kommunikation, samarbejde og udvikling.”

Hvad er Herrmann International?

”Det er et globalt netværk med Whole Brain Thinking som udgangspunktet. Det har kontorer i mere end 30 lande verden over og hovedkvarter i USA.”

Hvordan arbejder man konkret med disse værktøjer?

”Tag fx en afdeling, som har brug for et afsæt for at udnytte forskelligheder – ofte i forbindelse med nytænkning - her går vi ind og åbner op for refleksion og dialog om præferencer, kommunikation og tilgange til opgaveløsning, også uden for teamets umiddelbare komfortzone.”

Hvordan har du fået interessen for det?

”Jeg har arbejdet med innovation i mange år, og jeg har altid været optaget af, hvordan vi mennesker kan undgå at stille for mange barrierer op for hinanden, så kreativiteten kan få frit flow.”

Hvordan kom du på at lave eget firma?

”Jeg har længe vidst, at det skulle prøves af på et tidspunkt. Nu var timingen rigtig.”

Hvad glæder du dig mest til?

”Friheden til at arbejde helt og holdent med det, som giver mig mening.”

Hvad bliver den største hurdle?

”Det ved jeg ikke, før jeg møder én. Indtil videre har det mest besværlige været at få vores it-system til at fungere.”

Hvem bliver jeres kunder?

”Virksomheder, som tager arbejdet med deres menneskelige ressourcer seriøst. Ikke mindst i forandringssituationer og under pres. Vi er så heldige at have nogle kunder med fra tidligere, så vi har allerede et fundament inden for både offentlig og privat sektor. Nogle er små virksomheder, andre blandt landets største.”

Kommer I til at bruge meget tid og tjene få penge her i starten?

”Jeg er ikke blevet selvstændig for at blive rig. På den anden side er det heller ikke hovedløs gerning, for vi har fra start af opgaver og indtjening. Det skal nok gå. Jeg regner ikke med, at jeg skal bruge mere tid end i mine tidligere jobs, men at der bliver mere kvalitetstid.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet