Flere tager en hjemmearbejdsdag

10.3.2010

af

Tine Santesson

Danskerne arbejder hjemme som aldrig før.

For fjerde år i træk er andelen af hjemmearbejdende danskere steget, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I dag snupper næsten hver tredje dansker mellem 15 og 66 år en hjemmearbejdsdag i ny og næ, mens det for ti år siden kun gjaldt hver femte.

Men djøferne er endnu mere flittige til at klare dagens arbejde hjemmefra en gang imellem. Tre fjerdedele af djøferne har i høj eller nogen grad mulighed for at udføre en del af arbejdet hjemme. Og næsten fire ud af fem af dem benytter sig af muligheden og tager en halv eller en hel arbejdsdag hjemme indimellem, viser DJØFs stress- og balanceundersøgelse fra 2008, hvor ca. 1.900 medlemmer deltog.

Men selv om flere mandlige end kvindelige djøfere har muligheden for at arbejde hjemme, er der en overvægt af kvinder, som tager en arbejdsdag hjemmefra. Således tilkendegiver 41 procent af de kvindelige djøfere, at de i høj eller nogen grad benytter sig af muligheder for at arbejde halve eller hele dage hjemme, mens det gælder 35 procent af de mandlige djøfere. Og det er lige omvendt af det billede, der tegner sig blandt danskerne generelt. For ifølge Danmarks Statistik er der flere mænd end kvinder, der arbejder hjemme. Det forklares dog med, at mændene i højere grad har job, hvor det er muligt at arbejde hjemmefra.

Anders Hjortshøj, chefkonsulent i DJØF, mener, at en forklaring på, hvorfor billedet er et andet blandt djøferne, er, at kvinderne ifølge stress- og balanceundersøgelsen er mere stressede end mændene.

”Det er måske en måde at håndtere stressen på. For når man tager en hjemmearbejdsdag, bliver man typisk ikke forstyrret så meget, og samtidig sparer man transporttiden og kan dermed hente børnene tidligere eller nå at købe ind,” siger Anders Hjortshøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Udlændinge- og Integrationsministeriets departement
Job
Hillerød Business College U/Nord
Job
Vento Energy Support
ANNONCE