Bløde værdier før lønstigninger

10.3.2010

af

Markante lønstigninger bliver næppe udfaldet af overenskomstforhandlingerne for djøferne på det private arbejdsmarked. Til gengæld forventer forhandlingschef i DJØF, at djøferne bliver tilgodeset på de bløde områder.

Det bliver formentlig ikke eksorbitant store lønkroner, men i stedet forbedringer på de bløde områder, der kommer ud af de overenskomstforhandlinger på det private djøf-arbejdsmarked, der i skrivende stund endnu ikke er afsluttet. Det tyder alt på, efter de første forhandlinger på industriområdet er kommet på plads. Til gengæld viser erfaringerne, at djøferne fint selv formår at hive pæne lønstigninger hjem efterfølgende. Sådan lyder skønnet fra Charlotte Thaning, forhandlingschef i DJØF. DJØF forhandler i øjeblikket bl.a. overenskomster på fire djøf-tunge arbejdspladser på det private arbejdsmarked, nemlig TDC, Post Danmark, CSC og DR. 

”Det er altafgørende, at vores medlemmer kan beholde deres markedsværdi. Men selv om vi ikke får forhandlet os frem til de store generelle lønstigninger, så viser vores lønstatistikker, at djøferne alligevel ender med at få pæne lønstigninger. Djøferne er dygtige forhandlere og flittige brugere af DJØFs lønforhandlingskurser. Derfor ønsker vi at indrette overenskomsterne, så det også er muligt for det enkelte medlem at forhandle sin egen løn oveni i de generelle lønstigninger, fordi erfaringerne siger, at det giver de bedste resultater. Når djøferne selv forhandler med chefen, får de nemlig mulighed for selv at forhandle sig højere lønstigninger,” siger Charlotte Thaning.

Til gengæld håber hun, at overenskomsterne kommer til at sikre djøferne mulighed for orlov med løn i længere perioder, mere barselsorlov til mændene og tryghed i ansættelsen – formentlig på en sådan måde, at der på forhånd er aftalt en godtgørelse, hvis der skulle komme en opsigelse fra arbejdsgiveren.

På grund af den usikre fremtid er hverken arbejdsgiverne eller lønmodtagerne meget for at fastlægge for meget ud i fremtiden, og derfor er overenskomsterne på industriområdet som noget helt nyt til kun at være toårige i stedet for treårige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Sund & Bælt Holding AS
Job
Islands Brygges Sogn
Job
Procesbevillingsnævnet
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet