Nyt job - Pie Meulenkamp

24.2.2010

af

Sagde job op for at tage til Haiti.

Pie Meulenkamp, cand.scient.pol., er blevet udsendt i seks uger til Haiti for Dansk Røde Kors som Senior Administrator på et specialhold, som koordinerer hele Internationalt Røde Kors’ indsats i Haiti. Hun kommer fra en stilling i FødevareErhverv.

Hvordan fik du jobbet?

”Dansk Røde Kors ringede selv til mig. Jeg er delegat hos Røde Kors. Det vil sige, at jeg står på en liste over personer med forskellige profiler, som de kan kontakte ved både akutte og længerevarende udsendelser.”

Hvordan bliver man delegat?

”Man skal igennem en screening, til samtaler og på nogle kurser. Min baggrund er, at jeg har været udsendt for UNDP i Mongoliet i tre år. Jeg har også været i Guinea med Dansk Flygtningehjælp.”

Hvor hurtigt skulle du sige ja?

”De ringede søndag aften. Mandag morgen ringede jeg tilbage og sagde ja. Og i morgen tidlig (den 4. februar, red.) flyver jeg.”

Hvordan kunne du sige ja så hurtigt – med mand, søn på fem og job?

”Jeg var klar! Jeg havde allerede besluttet, at jeg selv ville ringe til dem mandag. Det er bare så oplagt for mig at gøre en indsats med Dansk Røde Kors i Haiti. Jeg havde på forhånd min mands støtte, så vi skulle bare lige have nogle praktiske ting på plads i familien.”

Hvad sagde din arbejdsplads?

”De tog det så fint og så professionelt. Indtil i mandags var jeg i et vikariat i FødevareErhverv, som er en styrelse i Fødevareministeriet, og da jeg kom og sagde: ’Nu tager jeg til Haiti’, bakkede de mig med det samme op. Jeg fik lov til at forlade jobbet fra den ene dag til den anden, og de sagde oven i købet, at jeg endelig skulle komme tilbage igen en anden gang. Stor ros til FødevareErhverv.”

Hvad er dine opgaver i Haiti?

”Administration. Kontrakter. Lønninger. Lokale. Biler. Al den slags. Jeg skal være back office administrator på et af de to specialhold, som koordinerer hele Internationalt Røde Kors’ store indsats i Haiti. Vi er Røde Kors-delegater fra blandt andet Andorra, Tyskland, Norge og Storbritannien på holdet, hvor man skiftes ud efter højst seks uger, fordi det er så benhårdt.”

Den største udfordring?

”At jeg ikke kan forberede mig på synet af ødelæggelserne, som garvede folk fortæller mig er de værste, de har set. Og så er det at være så effektiv en administrator som muligt i et land, hvor intet fungerer.”

Hvad lægger du i kufferten?

”Myggenet, sovepose, poser med frysetørret mad, som man kun skal komme kogende vand i, bare for en sikkerheds skyld. Malariamedicin, lommelygte.”

Ingen bøger eller musik

”Nej. Der bliver ingen fritid, kun til at sove i. Jeg forventer at gå omkuld i mit telt, når arbejdsdagen er slut.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet