Fyringer har fået social slagside

12.2.2010

af

Karin Svennevig Hyldig

At afskedige medarbejdere på barsel og folk, der står lige for at skulle pensioneres har tidligere ikke været god tone inden for det offentlige, fortæller konsulent i DJØFs forhandlingsafdeling Maja Kure Kristensen.

”Men i år har vi faktisk haft adskillige sager. Folk bliver fyret, selvom de er syge, i fleksjob eller ramt af familieproblemer,” siger hun.

Alene i 2009 fik lige omkrig 200 menige djøfere en fyreseddel af det offentlige. Dobbelt så mange som i 2008. Antallet af fyrede ledere er endnu ikke opgjort. Endnu sortere så det ud i den private sektor, hvor op imod 600 djøfere blev afskediget i året, der gik. Flere har intetanende fundet en fyreseddel i postkassen lillejuleaften eller nytårsaften, fortæller chefkonsulent i DJØF Helene Rafn:

”Hvis det sker, så ret henvendelse til os. Uanset hvad. Ofte kan vi faktisk gøre noget,” lyder hendes bedste råd.

Psykologen tager generelt afstand fra den hårdhændede måde, som mange i dag afskediges på:

”Det risikerer at ramme arbejdspladserne som en boomerang den dag, der igen er mangel på arbejdskraft. En virksomhed vil altid blive bedømt på sin krisehåndtering,” siger Rikke Høgsted.

For både nuværende og tidligere medarbejdere vil – også om fem og ti år – huske de fyringsrunder, de har været vidne til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Udlændinge- og Integrationsministeriets departement
Job
Hillerød Business College U/Nord
Job
Vento Energy Support
ANNONCE