Husk ægtepagten

22-09-2009
1 min.

- ellers kan skilsmissen koste dyrt i pensionspenge.

Kun ét ud af 100 ægtepar har lavet en ægtepagt, der sikrer, at de opsparede pensionskroner fordeles ligeligt mellem ægtefællerne. Det viser en ny undersøgelse, som Danske Familieadvokater har fået lavet, skriver Jyllands-Posten.

Men det kan blive dyrt, især for kvinderne, lyder det fra Anja Cordes, formand for Danske Familieadvokater.

Siden 2007 er rate- og kapitalpensioner blevet regnet som en art særeje – pensionen følger personen – og det vil ofte stille kvinderne dårligere end manden.

”Den mand, der har passet karrieren i ti år, står langt bedre økonomisk end kvinder, der har født to-tre børn, været på barsel og måske sat karrieren på standby. Hans pensionsopsparing vil typisk være meget større end hendes,” siger Anja Cordes til Jyllands-Posten.

Derfor er det et problem, at så få ægtepar forsikrer sig med en ægtepagt mod, at den ene part løber med de opsparede pensionskroner ved skilsmisse.Privatøkonom i Danske Bank, Las Olsen, er enig. Det kan godt være, man ikke lige har lyst til at tale om, hvad der skal ske i tilfælde af skilsmisse, når man er nygift.

”Men det er en rigtig god ide.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.