Dimittend kick-off

22-09-2009
2 min.

En succes bliver gentaget.

Der var fuldt hus og overtegnet – og derfor bliver arrangementet nu gentaget i Århus og måske København – da DJØF forleden afholdt en dimittend kick-off eftermiddag med gode råd fra eksperter om personlig præsentation, ansøgning, brug af netværk og alternativ søgning, når man skal ud at søge på et ugunstigt arbejdsmarked.

Det sidste var konsulent Jens Larsen, Copenhagen Coaching Center, inde på.

”Jeg sagde bl.a. til de unge djøfere, at man skal være sig selv, men klar til at leve sig ind i arbejdsgiverens udfordringer. Man skal tænke ’hvad kan jeg hjælpe denne arbejdsgiver med’ frem for ’hvordan får jeg et job dér.’ Man skal tro på, at dét at ville hjælpe og give andre noget, fører til feedback,” fortæller han.

Ifølge DJØFs seneste opgørelse, som bygger på tal fra AAK (Akademikernes Arbejdsløshedskasse), var dimittendledigheden i juli steget med 57 procent  på et år – fra 441 til 536 i juli i år.

Sammenlignet med fx 2004, hvor der var decideret krise på de unge djøferes jobmarked, er det ikke så mange. Men stigningstakten bekymrer.

”Den har været markant højere de seneste måneder, end vi havde forventet,” siger DJØFs arbejdsmarkedspolitiske chef, Lars Munck.

Hvis det følger mønstret fra tidligere recessioner, vil ledigheden fortsætte med at stige til ind i 2012, og antallet af ledige DJØF-dimittender vil nærme sig de 1.000.

Det private DJØF-arbejdsmarked er decideret stagneret. Fx taber en stor DJØF-branche som ’privat service’ i øjeblikket beskæftigede. Samtidig er væksten i DJØF-beskæftigelsen i den offentlige sektor – som ellers har trukket den største andel af nyuddannede djøfere til sig – markant mindre end de foregående år.

”Så vi er tæt på et arbejdsmarked, som p.t. er gået i stå for de nyuddannede,” siger Lars Munck.

Hvad har DJØF gjort?

”Vi er klar over, at de tilbud, vi giver, ikke er nok i sig selv. Derfor har vi sat turbo på presse og påvirkningsarbejdet. Medieomtalen har gjort den stigende dimittendledighed synlig som et vigtigt samfundsmæssigt problem, der kræver nye løsninger og flere initiativer,” siger han.Det har ført til dialog mellem DJØF og beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), og DJØF har spillet et konkret forslag over til hende om en vækstpakke med bl.a. en traineeordning, et internationalt karrierecenter, flere erhvervsphd’ere og videnpiloter, understreger han.

Men de to mio. kr., som AC nu har fået til det fra beskæftigelsesministeren, forslår vel ikke ret meget?

”Nej. Det er for lidt. Men man skal begynde et sted, og det her er en åbning. AC presser på for flere midler.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.