Nyt job - Thomas Rasmussen

11-08-2009
2 min.

Undersøgelser for Danmarks Lærerforening.

Thomas Rasmussen, 28 år, cand.scient.soc. Blev ansat i Danmarks Lærerforening den 16. marts – halvanden måned før kandidattitlen var i hus. Thomas Rasmussen har ansvaret for de undersøgelser, som Danmarks Lærerforening gennemfører, og samtidig giver han metodisk sparring på undersøgelser udefra. Jobbet er et barselsvikariat på ni måneder.

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg blev gjort opmærksom på jobopslaget via DJØFs jobagent, som jeg er tilmeldt. Og så er det i virkeligheden meget simpelt: Jeg kom til jobsamtale og fik derefter tilbudt jobbet.”

Hvor mange jobs har du søgt?

”Tre.”

Hvordan regnede du med, at jobudsigterne ville være, når du blev færdig som kandidat?

”Jeg havde egentlig regnet med, at det var sværere, for der har jo været et markant fald i stillingsannoncerne i DJØF Bladet, så det så ikke så lyst ud.”

Hvorfor tror du, det var dig, der fik jobbet?

”Udelukkende fordi jobprofilen passede perfekt til min profil. Jeg har haft et studenterjob i Danmarks Evalueringsinstitut, hvor jeg arbejdede med opgaver, der minder meget om dem, jeg arbejder med i dag. Jeg har også skrevet speciale om området – hvorfor lærerstuderende ønsker at læse til lærer.”

Hvad er så forskellen på dit studenterjob og dit nuværende job?

”Når du er studentermedhjælper, er det ikke dig, der hæfter udadtil, hvis du laver et eller andet galt. Men her er det mig, der står med hele ansvaret, så det er den altafgørende forskel.”

Hvad så du frem til ved at få et job som kandidat?

”Alle de der banale ting med, at man har fri, når man har fri. At man beskæftiger sig med noget konkret, og at alt ikke er teori, og man derfor får mere brug for den praktiske sans. Og så er det bare sjovere end at studere – ligesom jeg synes, studiejobbet var sjovere end studiet.”

Hvordan har du det med, at det er et barselsvikariat, du er ansat i?

”Da jeg så, det var et barselsvikariat, var jeg lidt ligeglad, for jobprofilen passede bare så godt til mig, at det simpelthen var for godt til at lade være med at søge. Lige nu sker der stadig så mange nye ting, men når jeg har været her lidt længere tid, vil jeg da gøre status og finde ud af, hvad der så skal ske.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.