Fritidsnetværk og karriereplanlægning

23-08-2009
1 min.

Djøfere dyrker også netværk i fritiden. Advokat Louise Krath er med i Foreningen for Kvindelige Jurister for at møde jurister fra andre brancher.

Foreningen for Kvindelige Jurister er en københavnsbaseret netværksforening for færdiguddannede kvindelige jurister – både cand.jur.ere og cand.merc.jur.ere.

Netværket mødes seks til syv gange om året til lidt lækker mad og et foredrag. Senest var det med journalisten Kim Hundevadt om bogen med de danske soldater i Afghanistan ’I morgen angriber vi igen’. Frisørikonet Gun-Britt har været på besøg og konsulenter fra DJØF for at give tips til næste lønforhandling, og selvfølgelig har de også haft kvindelige juristkoryfæer som Hanne Bech Hansen og Merethe Stagetorn inde.

Der er mange unge kvinder blandt medlemmerne. En af dem er Louise Krath, 1. års advokat i Horten. Hun er medlem, fordi hun her møder jurister fra alle områder.

”Mange netværk er meget snævert fokuseret på en bestemt gruppe, men man bliver begrænset, hvis man kun møder nogle, som ligner én selv. Her møder jeg jurister fra staten, forsikringsbranchen og private virksomheder. Jeg opdager, at der findes mange forskellige typer karriereforløb, og at man kan brænde for dem alle.”

Hun har valgt et netværk kun for kvinder, fordi det er mere afslappet – ikke af kønspolitiske grunde, forklarer hun.

”Det er ikke så feministisk, som det lyder. Selvfølgelig går en del af vores medlemmer ind for flere kvinder på bestyrelsesposterne og i dansk topledelse, og selvfølgelig udveksler vi da navnestof, men vi render ikke kun rundt og deler visitkort ud.”

”Fordelen ved kun at være kvinder er, at det hele bliver lidt mere afslappet og dermed mere tæt. Kontakten bliver nok lidt dybere, fordi der ikke er mænd med. Vi sludrer og hygger meget og møder hinandens veninder og bekendte,” siger Louise Krath.Men man skal ikke tage fejl. Louise Krath er helt bevidst om, at et bredt, godt netværk, hvor man kender hinanden for andet end titel og firma, også er karriereplanlægning.

”Det er grobunden for meget. Også hvis man engang finder ud af, at man vil skifte spor.”

Det koster 250 kroner i årligt kontingent at være med. Netværksforeningen har en række sponsorer – primært advokatfirmaer – som typisk lægger både lokaler og forplejning til.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.