Fast løbetur på arbejdsprogrammet

23-08-2009
3 min.

Teamspirit, gode snakke og grin er drivkraften, når fire-fem medarbejdere fra ATPs sektion for ledelsesrapportering mindst en gang om ugen tager en fælles løbetur i skovene omkring Hillerød.

John Jallbjørn, økonomisk konsulent i ATP, glæder sig ekstra meget til at komme på arbejde om onsdagen, for han, der for halvandet år siden ellers ikke kunne drømme om at løbe en tur, ser den ugentlige løbetur med tre-fire kolleger fra afdelingen som et af ugens absolutte højdepunkter.

De fik ideen til en fælles, ugentlig løbetur på et teammøde sidste år, og siden har de holdt fast. De mødes klokken 08.15 – omklædte i ATP-løbetøj. Og uanset årstid og vejr løber de, men de føler sig ekstra seje, når de har taget en tur i snefygning eller regnvejr.

I dag er det højt sommervejr, og de beslutter sig for at tage den korte rute på fem kilometer – de har jo både DJØF Bladets udsendte og en fotograf med på slæb. På en god dag løber de otte kilometer.

Der bliver snakket, sludret og grinet og pustet lidt, når skovvejen bugter sig og samtidig får hældning på. En hare sidder 25 meter lidt nede af en sidevej under den lysegrønne bøgehimmel med lidt blåt iblandt og glor upåvirket på gruppen, der i et højere luntetrav passerer forbi.

”Vi får snakket på en helt anden måde og om nogle helt andre ting, efter vi er begyndt at løbe sammen,” siger John Jallbjørn.

Og der bliver snakket både før, under og efter løbeturen – om løb og alt muligt andet – fagligt og privat.

”Er vi her allerede?” lyder det fra en af løbemakkerne, da de nærmer sig det lille skovløberhus, der indikerer, at de kun er cirka 200 meter fra målet – deres arbejdsplads: ATP-huset. Og helt bevidst har de gemt noget ekstra krudt til de sidste 100 meter på ruten, der går langs med huset. Her sætter de spurten ind, for tænk nu, hvis en af de andre kolleger kigger med fra et vindue, så gør det jo ikke noget at tage sig lidt ekstra sej ud.

Motion på arbejdsprogrammet

De fire kolleger er ikke de eneste i ATP, der snupper en løbetur sammen, for ud fra devisen: ’Det er bedre at forebygge end at helbrede’ har ATP gennem en årrække sat fokus på sundhed og motion og støtter derfor op om de medarbejdere, der ønsker at komme i bedre form. Hen over året tilbyder ATP en lang række motionsformer som fx pilates, nakke/skuldre/ryg-hold, meditation og meget mere. Derudover har de et topmoderne styrketræningscenter, som medarbejderne og deres familier frit kan benytte, og her bliver der rykket jern, spinnet og løbet på løbebånd både i og uden for arbejdstiden.John Jallbjørn besøger også styrketræningscentret mindst en gang om ugen, og han har været tilmeldt flere af motionsholdene, der kører i sæt med seks lektioner ad gangen. Han har også fået et sundhedstjek.

John Jallbjørn sætter stor pris på og benytter ATPs mange tilbud om motion i og i forlængelse af arbejdstiden. Og der dukker da også hele tiden kolleger op i styrketræningsrummet eller på motionsholdene, som ikke har været de store sportsudøvere før. Men ellers mener han nu nok, at de mange tilbud især tiltrækker medarbejdere, der alligevel ville prioritere at motionere. Hans egen grænse er dog blevet rykket, for som sagt havde han aldrig drømt om, at han skulle komme til at holde af at løbe. Men nu ville han nødig undvære den ugentlige tur med kollegerne, og på dagens løbetur i skoven taler de da også om, om de ikke skal sætte sig et nyt mål – de vil i samlet flok melde sig til et ti kilometer løb. Først gælder det dog DHL-stafetten i Fælledparken efter sommerferien, hvor ATP traditionen tro stiller med en række hold.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.