Få mere i løn ved at efterfølge en kvinde

24.8.2009

af

Hvis du gerne vil være chef i staten, får du typisk den højeste løn, hvis du er mand, og der tidligere har siddet en kvinde på den post, du overtager.

Sådan ser det i hvert tilfælde ud i Sverige, hvor avisen ST Press har gennemført en undersøgelse af, hvordan lønniveauet forandrer sig, når der kommer en ny mand/kvinde på en chefpost i staten. Undersøgelsen er gennemført blandt 76 nyudnævnte chefer, skriver chef.se.

De chefer, der efterfølger en kvinde, får i gennemsnit 3.525 svenske kroner mere i månedsløn end deres forgænger. Kvinder, der efterfølger mænd får betydeligt mindre – nemlig 1.480 svenske kroner om måneden.

Syv ud af de tyve kvinder, der har efterfulgt en mand, har fået lavere løn end deres forgænger. Det samme gælder tre af tyve mænd, der har efterfulgt en kvinde.

Et par eksempler:

Lena Erixon, der efterfulgte Ingmar Skogö på posten som generaldirektør for det såkaldte Vägverket fik 30.000 svenske kroner mindre i månedsløn end sin forgænger.

Omvendt fik Dan Eliasson, der tiltrådte en chefstilling i det såkaldte Migrationsverket 18.000 svenske kroner mere i løn end sin forgænger – kvinden Janna Valik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet