Sommertid

08-06-2009
1 min.

Embedsmænd må godt møde i shorts.

Korte bukser er under normale, indenrigske omstændigheder vist nok ikke en del af DJØF-embedsmandens dresscode, heller ikke når sommerheden trykker. Men rent faktisk må en arbejdsplads ikke forbyde mænd at gå i short.

Det fik fagforbundet HK sidste år Ligestillingsnævnets ord for i en sag om en mandlig økonomikonsulent ansat i Guldborgsund Kommune.

Da den dengang 36-årige økonomikonsulent en varm forårsdag i 2007 mødte på arbejde i korte bukser, fik han – ifølge HK’s fremstilling af sagen – at vide af sin chef, at det ikke var acceptabelt. Herefter diskuterede han og chefen, både ansigt til ansigt og pr. mail, om der virkelig var et direkte forbud mod shorts på arbejdspladsen. Den 36-årige fortsatte derfor med at gå i shorts, men da han gjorde det for tredje gang, fik han en skriftlig påtale.Det indbragte HK for Ligestillingsnævnet med påstand om, at det var i strid med ligebehandlingsloven at lave specifikke beklædningsregler kun for mænd. På mandens arbejdsplads var det nemlig helt tilladt, at kvinderne gik i shorts eller nederdele. Kommunen mente på sin side, at mænd i shorts virker uprofessionelt og leder tankerne hen på afslapning og ferie.

HK fik ret. Dommerne i Ligestillingsnævnet afgjorde, at det er i strid med ligebehandlingslovens § 4 at lave sådanne retningslinjer for påklædning, fordi mænd og kvinder skal have lige arbejdsvilkår.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.