Nyt job - Søren Abildgaard

08-06-2009
2 min.

Styringschef for kødkontrollen.

Søren Abildgaard, 41, cand.scient.pol., har fået det nyoprettede job som styringschef for Fødevarestyrelsens kødkontrol. Han har været ansat i Fødevarestyrelsen i de sidste to år i forskellige stillinger som bl.a. regnskabschef og chef for ledelsessekretariatet.

Dit job er helt nyoprettet?

”Efter at vi sidste år gennemførte en analyse af kødkontrollens økonomiske styringsproblemer, kom regeringen i november med en handlingsplan, som medfører øget ledelsesmæssigt fokus på kødkontrollen. Det er mit nye job et led i.”

Hvorfor søgte du jobbet – det lyder ikke ligefrem som nogen loppetjans med de problemer, Fødevarestyrelsen har været igennem de senere år?

”Jeg har været med til at lave analysen og udforme handlingsplanen, og jeg syntes, det var en oplagt udfordring for mig også at medvirke til at implementere den. Og ja, Fødevarestyrelsen står over for en kæmpe udfordring også på dette område.”

Hvad er dine opgaver helt konkret?

”Jeg skal lede en forandringsproces i kødkontrollen: Effektivisering og modernisering og forbedret økonomisk og administrativ styring. Jeg bliver chef for en lille udviklingsorienteret enhed med højt motiverede og meget kompetente medarbejdere. Jeg har projektcheffunktion med medarbejdere som projektledere.”

Hvad ser du mest frem til i dit nye job?

”Alsidighed og variation. Jeg går fra forberedelse af ministerens samråd i Folketinget til møder med kødkontrollens medarbejdere og besøg på slagtegangen.”

Den største udfordring?

”At håndtere kødkontrollens mange interessenter med vidt forskellige dagsordener: Politikere, brancheorganisationer, slagterier, faglige organisationer og kolleger i Fødevarestyrelsen – og chefer og medarbejdere i kødkontrollen. Og at skabe et solidt grundlag for forandringsbeslutninger med vægt på fælles interesser. Jeg skal forene økonomiske, faglige, personalemæssige og erhvervsøkonomiske problemstillinger i en samlet tilgang.”

Hvor meget kommer du ud i ’marken’?

”Det kan desværre være svært at finde tid til at komme så meget rundt i landet, som jeg gerne vil. Men mine medarbejdere og jeg vil forsøge at være til stede på alle de slagterier, hvor der er behov for det.”

Hvor mange timer om ugen regner du med at arbejde?

”Som chef har jeg ingen højeste arbejdstid – og det svarer meget godt til virkeligheden. Udfordringen er at sikre, at medarbejderne oplever Fødevarestyrelsen som en livsvenlig og attraktiv arbejdsplads med en sund balance mellem arbejdsliv og fritidsliv.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.