Nyt job - Kathrine Hee Nielsen

23-06-2009
2 min.

Hjælper danske virksomheder på vej i den 3. verden.

Kathrine Hee Nielsen, cand.scient.pol., 27, har fået job som international project manager i Håndværksrådet. Det er hendes første job som kandidat.

Hvorfor har du søgt jobbet?

”Jeg har ikke søgt det. Jeg har været ansat her som student i halvandet år, og så fik jeg tilbudt stillingen, da jeg blev færdiguddannet.”

Hvad går dine opgaver ud på?

”Jeg arbejder primært med Håndværksrådets projekter inden for Danidas Business-to-Business-program. Det vil sige, at jeg skaber kontakt mellem danske virksomheder og virksomheder i Afrika, Latinamerika og Asien om samarbejdsprojekter, som begge kan have en fordel af. Og så assisterer jeg virksomhederne i at søge om støtte fra Danida til projektet.”

Arbejder du med en bestemt branche?

”Nej, men størstedelen af de virksomheder, jeg arbejder med, er små og mellemstore virksomheder. Sektorerne kan være alt fra it til fødevarer.”

Kan du give et eksempel?

”Jeg er ved at hjælpe en hastigt voksende dansk cleantech virksomhed med at komme til Kina for at undersøge eventuelle samarbejdsmuligheder inden for vandrensningsindustrien.”

Hvad gør du konkret?

”Jeg besøger virksomheden, og så udarbejder vi i samarbejde en ansøgning med deres virksomhedsprofil, produkt og forretningside og en profil på en mulig samarbejdspartner. Ansøgningen sender vi så til landets ambassade, som derefter forhåbentlig bevilliger en besøgsrejse. Finder virksomheden en potentiel partner, går projektet ind i næste fase, og så skal der udarbejdes en mere konkret handlingsplan.”

Hvad er det mest spændende i dit job?

”At jeg har en bred berøringsflade med mange forskelligartede virksomheder.”

Hvad er det mest udfordrende?

”At ting tager tid.”

Kan finanskrisen mærkes?

”Det er klart, at den økonomiske nedtur mærkes, når man primært arbejder med små og mellemstore virksomheder, men nogle virksomheder ser også den finansielle krise som en mulighed for at afprøve nye forretningsideer gennem Business-to-Business-programmet.”

Kommer du ud at rejse?

”Ja. Der er stor rejseaktivitet i Håndværksrådets internationale afdeling. Jeg har endnu min første rejse til gode, men den kommer til at gå til Afrika, Latinamerika eller Asien.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.