Dom: Skal betale advokatfuldmægtigs uddannelse

23-06-2009
1 min.

Østre Landsret har netop giver DJØF medhold i, at det altid er en advokatfuldmægtigs arbejdsgiver, der skal betale udgifterne til fuldmægtigens lovpligtige advokatuddannelse.

DJØF førte sagen for et medlem, der i første omgang selv var blevet bedt om at betale de 70.000, som advokatfuldmægtiguddannelsen har kostet. Men nu har Øster Landsret nu slået fast, at hun skal have de penge refunderet fra sin tidligere arbejdsgiver.

Ved samme lejlighed fik medlemmet også tilkendt en godtgørelse på fem ugers løn svarende til 25.000, fordi hun aldrig havde fået et formelt ansættelsesbevis.

Hun fik også yderligere tilkendt 10.000 kroner, fordi arbejdsgiveren havde forhalet den pricipalerklæring, der betød, at hun kunne ansøge om sin advokatbestalling, da hun havde afsluttet sin advokatfuldmægtigtid.Det betød, at hun reelt først kunne virke som advokat med tre måneders forsinkelse og dermed også kun fik fuldmægtigløn i de tre måneder, hvor hun ellers burde være lønnet som advokat.

Den tidligere arbejdsgiver har anket dommen til Højesteret.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.