Rebellen Pernille Rosenkrantz-Theil

26-05-2009
1 min.

Læserbrev fra Lars Engelbrektsen, cand.scient.adm., økonomisk konsulent.

DJØF Bladet har gjort et scoop ved at lade Pernille Rosenkrantz-Theil bidrage til bladet i form af klummer, som er præget af meninger og derfor meningsdannende. Pernille Rosenkrantz-Theil løber næppe tør for emner foreløbigt, men jeg vil dog tilbyde hende et. Nemlig kommentarer til nedenstående.

Nyvalgte folketingsmedlemmer skal bekende sig til Danmarks Riges Grundlov af 5. juni 1849 eller rettere seneste udgave fra 5. juni 1953. De skal skrive under på, at de vil overholde Grundloven. Genindvalgte er selvsagt også omfattet af denne forpligtelse.

Det tidligere folketingsmedlem fra Enhedslisten, Pernille Rosenkrantz-Theil stiller igen op til Folketinget. Hun støttede besættelsen af Socialdemokratiets hovedkvarter. Det kunne læses i Jyllands-Posten den 6. marts 2007. Det fremgår af artiklen, at det var en vellykket aktion, da en gruppe unge besatte Socialdemokratiets hovedkvarter. Hun citeres i avisen for følgende: "....De unge, der besatte Socialdemokraternes hovedkontor ramte spot on. De sendte et rigtigt godt signal. Fordi de stille og roligt går ind og siger, at hvis I tager vores ungdomshus, tager vi jeres hovedkvarter. Det ville have været den måde, som jeg selv ville have aktioneret på".

Det var en på det tidspunkt højgravid Pernille Rosenkrantz-Theil forhindret i. Efterfølgende er det lykkedes Pernille Rosenkrantz-Theil at erobre en socialdemokratisk valgkreds (Odense Øst), så hun igen kan blive medlem af Folketinget. Om hun er en værdig repræsentant kan mildest talt diskuteres. Hun må håbe at hendes udtalelse er glemt. Det klæder ikke en folketingskandidat at bakke op om grundlovsstridige handlinger.Socialdemokrater med parcelhus, campingvogn og kolonihavehus må have det lidt underligt med Pernille Rosenkrantz-Theil's kandidatur. Det er ikke givet at Pernille Rosenkrantz-Theil ser noget problem, og det er netop spørgsmålet.

Lars Engelbrektsen
Cand.scient.adm.
Økonomisk Konsulent

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.