Nyt job - Lone Krag

14-05-2009
2 min.

Fra København K til Samsø.

Lone Krag, 48 år, cand.merc., har gennem tyve år arbejdet med regnskab og økonomistyring i centraladministrationen - Indenrigs- og Sundhedsministeriet og i en række styrelser og institutioner. Pr. 1. april ansat som projektleder på Samsø Energiakademi.

Hvorfor flyttede du til Samsø?

"Vi boede midt i København og ville gerne ud og bo i noget grønt. Men dengang i 2005-2006 var boligerne rigtig dyre. På en ferie faldt vi så for Samsø. Vi forelskede os i en gammel skole, som både havde status som sommerhus og helårsbolig. Så i starten brugte vi den kun som sommerhus. Men da vi købte huset, var drømmen da, at vi på længere sigt gerne ville flytte til øen. Og det gjorde vi så i 2008."

Hvad gjorde I så med job?

"Min mand er folkeskolelærer, så det var faktisk nemt for ham at finde job, og jeg fik lavet en aftale med Patientklagenævnet, hvor jeg var ansat på det tidspunkt, om, at jeg arbejdede hjemme fra onsdag til fredag. Mandag og tirsdag boede jeg i København."

Men det gik ikke i længden?

"Nej, jeg sagde mit job op i februar uden at have noget andet - både på grund af transporten og af andre årsager."

Hvordan fik du så dit nuværende job hos Samsø Energiakademi?

"Det var slået op, da jeg kom hjem fra vinterferie. Og jeg søgte med det samme, for i forvejen havde jeg allerede tænkt mig at sende en uopfordret ansøgning, fordi det faktisk er en drømmearbejdsplads for mig. Og så mange spændende job er der heller ikke herovre.

I 1997 blev Samsø udnævnt til at være Vedvarende Energi Ø, og den får nu dækket sit energiforbrug 100 procent af vedvarende energi - vi producerer faktisk mere, end vi bruger. Og de erfaringer er der mange, der gerne vil høre om. Så akademiet får en masse besøgende fra indland og udland - høj som lav, borgmestre og ambassadører."

Hvad skal du lave?

"Jeg skal blandt andet stå for økonomistyringen på både nationale og internationale energiprojekter. Akademiet lever udelukkende af projektpenge, så jeg skal være med til at finde nye projekter."

Hvad er den største forskel på dit tidligere job og dit nye job?

"Det er to vidt forskellige verdener. Det her en privat virksomhed og nærmest græsrodsagtig med et fladt hierarki og en udstrakt grad af ansvar lagt ud til den enkelte. Alle er drevet af et stort engagement. Og så er naturen jo lige uden for vinduet.

Hvad nu hvis jobbet alligevel ikke viser sig at være lige i øjet - så er der jo, som du siger, ikke så mange spændende job at vælge imellem på Samsø?

Jeg har ikke noget sikkerhedsnet - ikke engang en pensionsordning. Men nu er det jo gået godt indtil videre, og når man tager sådan et skridt, som vi har taget, så forstærker det troen på, at alt nok skal gå. Jeg kunne jo blive selvstændig konsulent - der er mange her fx. kunstnere, der taler om, at de godt kunne bruge noget økonomisk rådgivning."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.