Hver femte kommunale topchef på pension

26-05-2009
1 min.

Om fem år forventer hver femte kommunale topchef at være gået på pension.

Der bliver ledige stillinger at søge på den kommunale karrierestige.

Ikke mindre end 21 procent af de nuværende topledere forventer, at de er gået på pension om fem år, viser en spørgeundersøgelse blandt næsten 1.700 kommunale topchefer - kommunaldirektører og andre kommunale direktører og chefer.

En stor del af de adspurgte topchefer regner med, at de om fem år har et nyt job i deres egen eller en anden kommune, og derudover forventer hele 15 procent, at de sidder i en stilling i den private sektor om fem år.Den typiske kommunale chef er i dag en mand i starten af 50'erne, som i gennemsnit har arbejdet 22 år i den kommunale verden.

Undersøgelsen er gennemført af kommunalforskere på SDU og publiceret i rapporten 'Kommunernes administrative lederskab efter kommunalreformen'.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.