Vil arbejde mere ved lavere marginalskat

30-04-2009
1 min.

Hver femte djøfer vil arbejde mere ved lavere marginalskat.

En lavere marginalskat får tilsyneladende ikke djøferne til at blive i arbejdstøjet længere. De fleste djøfere vil nemlig hverken arbejde mere - eller mindre for den sags skyld, hvis marginalskatten sænkes. Det viser tal fra en undersøgelse blandt 1306 djøfere under 40 år, som DJØF har gennemført i samarbejde med Berlingske Nyhedsmagasin.

Dog tilkendegiver hver femte djøfer, at en lavere marginalskat vil få dem til at bruge flere timer på at arbejde, end de gør i dag. Det er især de privatansatte og lederne både i det offentlige og det private, der har ambitioner om at give den en ekstra skalle med hensyn til arbejdstiden, hvis altså marginalskatten bliver sat ned.

Men det er åbenbart de færreste, der rent faktisk vil få noget ud af at lægge flere timer i arbejdet. For ifølge samme undersøgelse er det kun fem procent af lederne og elleve procent af de menige privatansatte djøfere, der siger, at deres løn automatisk ville stige, hvis de arbejder fem timer mere om ugen.

Til gengæld overvejer 13 procent at tage et ekstra job som fx konsulent, hvis marginalskatten falder.

Tabel 1. Hver 5. djøfer ville arbejde mere. Næsten ingen ville arbejde mindre.

OFFENTLIGT ANSAT
PRIVAT ANSAT

ALLE

Menig
Leder
Menig
Leder

Spørgsmål: Ville du arbejde mere eller mindre, hvis marginalskatten var lavere?

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.