Udviklingskonsulenter som trendspottere

27.3.2009

af

Hvad bliver næste års temaer for de kommunel topchefer? Hvad kommer til at stå øverst på dagsordenen på landets 98 rådhuse?

Det har et selvbestaltet team af trendspottere i form af Foreningen af Udviklingskonsulenter i Kommunerne (ffUK), konsulent- og analysefirmaet Capacent Epinion og kommunikationsbureauet Tankegang nu sat sig for at finde ud af og fortælle os andre sidst i maj.

"Vi kalder projektet for Trendens 2010. Målet er at lave en årlig udgave, som går bag om de nye kommunale trends og tendenser, og som bliver et must read," forklarer udviklingskonsulent i Kolding Kommune, cand.scient.pol. Malene Kjær-Jepsen.

Hun er formand for ffUK, som har 430 kommunale udviklingskonsulenter som medlemmer.

"Vores medlemmer besidder unik viden om, hvad der sker i kommunerne. Det er ikke nok at pege på, hvor der er behov for en indsats. Tag fx innovation - alle taler om det, men hvor langt er vi egentlig med det, og hvordan gør vi? Det har vi sat os for at undersøge."

Trendens-folkene har i det nye år haft de første fokusgrupper med omkring 20 kommunaldirektører, andre direktører og udviklingschefer. De kom med tre bud på udviklingsområderne i 2010:

  • Fremtiden for det kommunale selvstyre.
  • Det økonomiske krydspres som kommunerne befinder sig i.
  • Opkvalificering og udskiftning af kompetencerne i organisationerne.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet