Nyt job - Peter Møller Christensen

12-03-2009
2 min.

Fik nok af at være advokat for de lokale.

Peter Møller Christensen, 41 år, cand.merc.jur. og cand.jur. Har været advokatfuldmægtig og advokat hos Sonofon og senest advokat i en mindre advokatvirksomhed i Løgstør, hvor han også selv bor med familien. Nu advokat i Østjydsk Bank A/S i Mariager.

Hvordan kan det være, at du både er cand.merc.jur. og cand.jur.?

"Da jeg blev færdig i 1993 som cand.merc.jur. fra AUC, fik jeg hele tiden stukket i hovedet: 'Hvor meget jura kan du så i forhold til en jurist?' Så tænkte jeg, at jeg i stedet for at forklare det lige så godt kunne blive cand.jur. også."

Hvordan fik du dit nye job?

"Jeg havde lagt en profil på nettet, og så blev jeg kontaktet af et rekrutteringsfirma, der siden sendte mig videre til en samtale med en HR-medarbejder fra Østjydsk Bank. Og så fik jeg jobbet."

Hvorfor skiftede du fra et advokatkontor til en bank?

"Det er ikke altid sjovt at være advokat i den by, hvor du bor. Det synes mine børn heller ikke. Når vi går tur i byen, synes de, det er træls, når jeg hele tiden skal stoppe op og tale med nogle, de ikke kender, og at de så samtidig ikke må høre, hvad vi taler om.

Du kan også selv pludselig begynde at se anderledes på folk, du møder i byen, når du fx har mødt dem i en forældremyndighedssag."

Er der andre fordele ved dit nye job?

"Det koster tid og penge, hvis du skal køre en opgave til ende. Hvis man vinder sagen for en kunde, hører man ikke noget om regningens størrelse, men hvis man taber, så kan man blive mødt med spørgsmålet: 'Hvordan dælen kunne der bruges så lang tid på det?', og det kan være træls i en lille by. Men i banken har du jo det, der svarer til en fast kunde, og her bliver du ved, til du er færdig med en opgave."

Hvad bliver din primære opgave?

"Det er så nyt, at det ikke er helt fastlagt endnu. Men jeg er jo den interne advokat og dermed bindeleddet til de eksterne advokater. Jeg går også ud fra, at eventuelle klager fra kunder, kommer ind over mit bord."

Hvad bliver den største udfordring for dig?

"At jeg hele tiden har den samme klient og dermed hele tiden skal tænke på bankens interesse. For man kommer jo nok til at opleve, at modparten også har en pointe."

Har finanskrisen ikke gjort dig bekymret for at sige ja til dit nye job?

"Nej, det har jeg overhovedet ikke tænkt på."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.