Ni måneders løn til fyrede djøfere på barsel

12-03-2009
1 min.

DJØF har forhandlet ni måneders ekstra løn hjem for to kvindelige djøfere på barselsorlov.

To kvindelige djøfere på barselsorlov var blandt de fyrede, da Patent- og Varemærkestyrelsen for nylig afskedigede over en tredjedel af deres djøfere på grund af finanskrisen, som har fået økonomien i den brugerfinansierede statsvirksomhed til at gå i rødt.

DJØF har forhandlet for de afskedigede djøfere og har bl.a. forhandlet en godtgørelse hjem til de to på barselsorlov, som hver får ni måneders løn oveni opsigelsesvarslet på fire måneder.

"Det er et meget tilfredsstillende resultat. Ansatte på barselsorlov har krav på særlig beskyttelse," fastslår chefkonsulent i DJØF, Charlotte Flach.

"Vi har haft et godt forhandlingsforløb med Patent- og Varemærkestyrelsen om det. I det hele taget har styrelsen forsøgt at hjælpe med til at gøre skaden så lille som mulig for dem, som man har været nødt til at afskedige," siger hun.

En af de to djøfere, som blev afskediget under barselsorloven, fortæller, at hun sad og gav sin datter mad, da hun blev ringet op fra sin arbejdsplads med beskeden.

"Det var meget frustrerende, for jeg havde enormt svært ved at koncentrere mig om samtalen. Jeg ville hellere være kaldt ind, for så er man da forberedt," siger hun.

Det er hårdt at blive fyret under barsel, fastslår hun.

"Man ved, hvor svært det er at kaste sig ud i kampen om de ledige jobs, når man ikke kan starte i jobbet før om måske et halvt år. Og du sidder med et spædbarn, som du ikke har nogen pasningsmuligheder til."

Det var ikke særligt rart at tænke på midt i den accelererende finanskrise."Jeg fandt til gengæld ud af, hvor vigtigt det er at have en fagforening som DJØF i ryggen. Jeg fik meget hjælp."

På trods af situationen fik hun alligevel hurtigt et nyt job, som hun skal starte på efter sin barselsorlov.

Flere andre af de afskedigede djøfere har ifølge DJØF også allerede fået nyt job. Samtidig roser Charlotte Flach Patent- og Varemærkestyrelsen for at have tilbudt alle afskedigede tidsubegrænset bistand til at finde nyt job via et eksternt outplacementfirma.

Patent- og Varemærkestyrelsen ønsker ikke at kommentere forhandlingsforløbet overfor DJØF Bladet, fordi der er tale om personalesager.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.