Lang arbejdstid sløver embedsmænds hjerner

12-03-2009
1 min.

Læs her om forskningsresultatet.

Britiske embedsmænd med en arbejdsuge på over 55 timer har et lidt større fald i én ud af fem test af deres kognitive funktion end deres kolleger, der arbejder under 40 timer om ugen. De scorer lavere på evnen til at identificere mønstre og på sproglig forståelse.

Det viser forskning foretaget på Whitehall-embedsværket udført af bl.a. det finske arbejdsmiljøinstitut. Undersøgelsen er refereret i nyhedsbrevet fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).NFA understreger, at 'studiet er stærkt, idet populationen er stor, og det er muligt at medtage mange variable', men at man dog ikke kan sige, hvad der er årsag, og hvad der er effekt. For man kan også forestille sig, at dem med de lange arbejdstider, som scorer lavere i testene, er nødt til at arbejde længe, fordi de har nedsat kognitiv funktion.

Forskningsresultatet er offentliggjort i American Journal of Epidemiology i januar i år.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.