Danske ledere mere resultatorienterede

26-03-2009
1 min.

De danske ledere er mere proces- og resultatorienterede end lederne i de øvrige nordiske lande.

Danske chefer er strukturerede, visionære og mere individualistiske end for eksempel deres svenske kolleger, skriver chef.se.

Etiketten konfronterende bliver også hæftet på de danske chefer, mens de svenske chefer er kendetegnet ved at være mere bløde. Men den bløde svenske chef er dog ved langsomt at forsvinde, for den slags lederskab fungerer ikke særligt godt internationalt, hedder det.

Chef.se skitserer også lederskabet i en håndfuld andre lande:

Amerikansk lederskab:

Virksomhedsdrift er ikke velgørenhed, der skal træffes beslutninger, og alle behøver ikke at være enige. Den amerikanske chef er hård, tydelig og er ikke bange for at tage fejl.

Finsk lederskab:

Finske chefer er stille, stærke og beslutsomme. Men også forandringsvillige. Medarbejdere og chefer kan samarbejde uden at være enige om målet.

Japansk lederskab:

Gulerod og pisk er grundelementerne i japansk ledelse, som ofte præges af tydelige hierarkier.

Kinesisk lederskab:

Spidse albuer og stort engagement gør, at kineserne får tingene gjort. Den kinesiske chef tænker stort og tør drømme - alt er muligt.

Russisk lederskab:

Hurtige beslutninger og meget aktion. Russiske chefer er gode til at skabe relationer, men bruger stadig skræk-ledelse og er kønsdiskriminerende.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.