Penge til samfundsvidenskab og humaniora

12-02-2009
1 min.

DJØF kræver flere penge til samfundsvidenskab og humaniora.

Som led i den nye globaliseringsaftale fra november 2008, blev forligsparterne enige om at bestille en analyse af konsekvenserne af de lave taxametre til samfundsvidenskab og humaniora.

DJØF har nu sammen med Dansk Erhverv, DEA, DI, DM, C3, Finansforbundet og Finansrådet sendt et brev til videnskabsminister Helge Sander og samtlige uddannelsespolitiske ordførere med anbefalinger til, hvad analysen bør indeholde.

Det anbefales blandt andet at undersøge:

Antallet af undervisningstimer pr. studerende på de samfundsvidenskabelige og humanistiske studier i forhold til andre områder.

Hvor meget af undervisningen, der foretages af løstansatte - ikke-forskningsbaseret undervisning.

Hvor meget vejledning de studerende modtager.

Sammenhæng mellem undervisningstimer, gennemførelsestid og frafaldsprocent.

Hvor mange ekstra timers forskningsbaseret undervisning og vejledning et givent taxameterløft vil give.Endelig anbefales det, at undersøgelsen kvalificeres af en følgegruppe bestående af relevante medarbejdergrupper og studerende i udarbejdelsen af analysen. Samt at internationale sammenligninger indgår i analysen.

DJØF har taget initiativet for at sikre maksimalt politisk pres for mere forskningsbaseret uddannelse og vejledning til hver enkelt studerende.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.