Kvindelige topledere tjener mest

26-02-2009
1 min.

Når først det lykkes dem at komme gennem glasloftet, går det stærkt for kvinderne.

For er kvinderne først igennem loftet, får de mindst lige så hurtigt de helt store topposter, som mændene gør. Og de får oven i købet en lønpakke, der er større end mændenes. Men den store hurdle er altså overhovedet at bryde gennem glasloftet.

Det viser en undersøgelse, som forskere ved Tepper School og Business ved Pittsburghs Carnegie Mellon University har gennemført blandt mere end 16.000 ledere gennem en periode på 14 år.

Men når kvinderne så endelig når helt til tops, tjener de faktisk 100.000 dollars mere om året end deres mandlige toplederkolleger på samme alder, med samme uddannelsesbaggrund og joberfaring, skriver management-issues.com.

Toplederne - både kvinder og mænd - får ifølge undersøgelsen i gennemsnit 2,5 millioner dollars i løn om året. Gennemsnitsalderen er 53 år, og omkring hver fjerde har en MBA-grad.Når man kigger på DJØFs lønstatistikker figurerer der ikke nok kvindelige topledere til, at man kan lave en statistisk valid sammenligning af lønnen mellem kvinder og mænd på topchefer, så det er ikke muligt at sige, om også de danske kvindelige topchefer overhaler deres mandlige kolleger, når det gælder lønnen. Var der nogen, der sagde glasloft?

I den amerikanske undersøgelse er det da også kun omkring to procent af kvinderne, der er administrerende direktører eller bestyrelsesformænd. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.