DJØF, hvad laver en djøfer?

26-02-2009
1 min.

Læserbrev fra Hasse Gårde-Askmose, advokat.

I 'Op af Stolen' DJØF Bladet nr. 2, 30. jan 2009 beretter Christian Nissen, at han for 25 år siden af sin datter blev spurgt: 'Far, hvad laver du på arbejdet'.

Da jeg så overskriften, var det lige før, at jeg var røget op af stolen:

For hvis nogen burde vide, hvad begrebet 'djøfer' dækker, måtte det da være Christian Nissen: Han er, hvis jeg ikke husker meget galt, om nogen - fra sin tid på Riget - ophavsmand til, at 'djøfer' og 'djøficering' mange steder bliver brugt som fy-/skældsord.

Og det kunne man håbe havde givet anledning til nogle tanker.

Men nej. I hans 'Op af Stolen' artikel er der ingen hjælp at hente, ud over almindeligheder. Man må så håbe, at DJØF får noget/mere ud af de mange millioner, de har brugt på en DJØF-kampagne.

Jeg personligt tvivler. Resultatet kan ikke blive andet end almindeligheder i betragtning af, at DJØF dækker 30 +xx uddannelser (undskyld Borch). Det havde - måske - været interessant, hvis Christian Nissen havde brugt lidt mere tid i stolen, før han kom 'Op af stolen'.

Tror ikke på, at der findes en fællesnævner.

Men én af grundene til de 'skældsord', vi djøfere kan blive mødt med, ligger måske alligevel i Christian Nissen artikel: Overskriften lyder 'Far, hvad er en djøfer?'Det bliver i første linje i artiklen ændret til 'Far, hvad laver du på arbejdet'?

Så én sidder tilbage med spørgsmålet:

'Hvad var datterens spørgsmål'?

Hasse Gårde-Askmose
Advokat

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.