Nyt job - Anne Stokholm

17-12-2009
2 min.

Modebranchen – perfektionisme og afslappethed.

Anne Stokholm, 26 år, stud.merc. på CBS – og formentlig cand.merc.emf i januar 2010. Har gennem hele sin studietid arbejdet i modebranchen, hvor hun blandt andet har siddet i økonomiafdelingen og senere været marketing- og PR-koordinator hos Munthe plus Simonsen. Hun har også skrevet speciale om København som modeby. Er netop blevet ansat hos Lollys Laundry som sales and marketing manager. Indtil kandidattitlen er i hus, arbejder hun to dage om ugen – derefter på fuld tid.

Har du altid gerne ville arbejde i modebranchen?

”Hvis du ser min blå bog fra gymnasiet, hvor der står: ’Hvad laver Anne om ti år?’, så lød mine klassekammeraters spådom: ’Hun arbejder hos Munthe plus Simonsen’ – og det gjorde jeg så allerede efter to år. Jeg har da tænkt over, om det bare var en dille, men jeg hører nok hjemme her. Branchen passer godt til mig på grund af dens perfektionisme og kompromisløshed, men samtidig også på grund af den hippieagtige tilgang, der er til tingene – alt er tilladt, og alt kan ske.”

Var det også din plan at blive i branchen, efter du blev kandidat?

”Egentlig havde min specialemakker og jeg ikke særlig travlt med at blive færdige. Min makker havde ikke fået et job endnu, og jeg havde planer om at flytte til Paris. Jeg har altid drømt om at komme til Paris – nyde friheden og dyrke det franske.”

Men hvad skete der så?

”Jeg blev pludselig ringet op af ejeren af Lollys Laundry, der spurgte, om jeg ikke ville komme til samtale. Jeg havde tidligere mødt hende til et modeshow, som jeg havde arrangeret, og nu stod hun og manglede en til at stå for salg og marketing. Det kunne jeg ikke sige nej til, og under samtalen blev jeg mere og mere hooked – og heldigvis blev jeg så også tilbudt jobbet.”

Hvor ser du den største udfordring i jobbet?

”Salg. For det har jeg ikke siddet med før, men det skal nok gå. Jeg har siddet tæt på salg før, og jeg kan selvfølgelig også bruge noget af det, jeg har lært på CBS. Og så har jeg været vant til at få stort ansvar og udfordringer. Jeg har arrangeret mange modeshows, og de første gange nåede jeg aldrig at få nerver på. Men når jeg tænker over det nu, kan jeg godt få nervøse trækninger over det store ansvar, de havde overladt til mig.”

Hvad med lønnen? Det er jo ikke en branche, der er kendt for de højeste lønninger?

”Nej, branchen er nok mere kendetegnet ved idealisme frem for det økonomiske. Men der er en hel masse andre fantastiske goder i branchen, og det er min overbevisning, at man skal lave det, man brænder for.”

Hvad nu med Paris – dine drømmes by?

”Jeg har ikke droppet Paris. Det bliver bare ikke lige nu. Jeg har fået et superspændende tilbud, og så må Paris vente.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.