Nyt job - Andreas Rasmusssen

2.12.2009

af

Projektmager i det nye Statens It.

Andreas Rasmusssen, cand.merc.int. (Business, Language and Culture), 28 år, har fået nyt job som fuldmægtig i Statens It, der er en ny styrelse under Finansministeriet. Han kommer fra Økonomistyrelsen.

Hvordan fik du jobbet?

”Statens It søgte medarbejdere til deres programsekretariat. Jeg søgte en af stillingerne og var så heldig og dygtig at få den.”

Hvad er Statens It kort fortalt?

”Det er en nyetableret styrelse under Finansministeriet. Fra 1. januar 2010 skal cirka 210 medarbejdere fra seks eksisterende statslige it-fællesskaber, der i dag tilsammen servicerer otte ministerområder, samles i ét fælles it-servicecenter – Statens It.”

Hvorfor søgte du jobbet?

”I Økonomistyrelsen var jeg med til at etablere Økonomiservicecentret, som er et administrativt servicecenter for 160 statslige institutioner inden for løn og regnskab. Så det lød spændende at begynde forfra og være med til at opbygge et nyt, stort og komplekst servicecenter på it-området.”

Hvad bliver dine arbejdsopgaver?

”Overordnet er det program- og projektstyring. Konkret skal jeg på kort sigt være med til at udvikle vores statusopfølgning på projekterne og arbejde med risikoanalyse og økonomi. På lidt længere sigt har jeg indtil videre blandt andet fået til opgave at udvikle styrelsens projektmodel og at arbejde med udviklingen af de interne arbejdsprocesser.”

Hvad bliver den største udfordring for Statens It i det kommende år?

”At samle og flytte 210 it-medarbejdere til et nyt fælles hus og få det til at fungere kulturelt, socialt, administrativt, leverancemæssigt og teknisk – samtidig med, at it-driften i de berørte ministerområder skal køre sikkert og stabilt gennem hele flytteprocessen.”

Hvad bliver din egen største udfordring?

”Jeg har fået en grundlæggende viden om it i mine godt to et halvt år i Økonomistyrelsen, men jeg skal have bygget en del mere på for at komme it-mæssigt med på beatet.”

Hvad kan du bruge din uddannelse i erhvervsøkonomi og -sprog til i forhold til it?

”Mit studium var meget tværfagligt med både økonomi, sprog, strategi, marketing, kultur og meget andet, og jeg kan bruge de analytiske og tværgående kompetencer, jeg har med. Der var dog ikke meget undervisning i serverkonsolidering, det må jeg erkende.”

Har du travlt?

”Ja, vi har alle sammen meget at se til. Især op til 1. januar. Men der bliver heller ikke brug for beskæftigelsesterapi frem mod 1. juni 2010, hvor alle godt 210 mennesker flyttes fysisk sammen.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 2. okt. 2023
Job
Odense Kommune
Job
Kommune Kujalleq
Job
TACK International A/S
Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet