Ny formand for DJØF Privat

18.12.2009

af

DJØF Privat har fået ny formand.

Allan Luplau, 44 år, cand.jur. og vicedirektør I Sygeforsikringen “danmark” er netop blevet valgt som ny formand for DJØF Privat.

Han bliver formand for en forening, der på én gang vokser til mindst dobbelt størrelse – fra godt 10.000 medlemmer til over 20.000 medlemmer på grund af fusionen med C3. Det betyder samtidig, at DJØF Privat kommer til at repræsentere den største gruppe medlemmer i DJØF. Og det forpligter både internt og eksternt, siger Allan Luplau.

”I forhold til det interne gælder det om at finde det bedste frem fra begge organisationer og bruge det fremadrettet. Og i forhold til det eksterne er det endnu mere nødvendigt at bruge vores erhvervspolitik aktivt overfor regering og folketing, for når vi vokser så meget, bør der være endnu mere grund til at lytte til DJØF Privat.”

Hvad er den største udfordring, du står overfor som ny formand?

”Der er flere. For det første er det utrolig vigtigt, at de 11.000 nye djøfere føler sig godt modtaget. Men den største udfordring lige nu er beskæftigelsessituationen. I 2010 forventer vi den højeste ledighed i nyere tid, og i øjeblikket har vi kæmpeproblemer med dimittendledighed – vi er dybt bekymrede for, at en hel generation af djøfere ikke får fodfæste på arbejdsmarkedet,” siger Allan Luplau.

Han peger på, at DJØF Privat vil arbejde for at sætte gang i en akademikerkampagne inspireret af den kampagne, der skulle hjælpe ledige akademikere i arbejde i starten af det nye årtusinde, hvor det også gik trægt på arbejdsmarkedet.

Lige nu er overenskomstforhandlingerne på de store private DJØF-arbejdspladser gået i gang, og her er Allan Luplau opmærksom på, at der ligger endnu en udfordring og venter.

”Men selv om vi har en kritisk beskæftigelsessituation, og lønningerne er under pres, vil vi selvfølgelig arbejde for et godt resultat,” siger Allan Luplau.

Han forventer, at der med en fordobling af medlemstallet, kommer mere fokus på ham som formand og på DJØF Privat i det hele taget. Og det har han det helt fint med.

”Det giver os da formentlig en større gennemslagskraft og også en bedre balance mellem offentlige og private i DJØF.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet