Kristen nødhjælp og udviklingsarbejde

17-12-2009
2 min.

Midlerne kommer primært fra kristne kirker og netværk, men der bliver ikke skelet til religiøse tilhørsforhold, når Church World Service iværksætter nødhjælps- og udviklingsprojekter i Sydøstasien.

Church World Service, CWS, er en kristen funderet ngo, der arbejder med udvikling, flygtninge, uddannelse og nødhjælp. Organisationen blev stiftet i USA efter 2. verdenskrig, hvor fokus i første omgang var på integration af flygtninge i USA og nødhjælpsarbejde i Europa. I dag har organisationen cirka 1.200 medarbejdere fra hele verden fordelt på kontorer og projekter i USA og det meste af den tredje verden.

”Vi laver både nødhjælps- og udviklingsarbejde. Her i Asien fokuserer vi særligt på at hjælpe ofrene for de stadigt hyppigere naturkatastrofer, som fx det nylige jordskælv i Indonesien eller cyklonen i Burma. Eller ofre fra krigene i Pakistan og Afghanistan. Vi hjælper folk, der har mistet deres hjem og indkomstmuligheder, men vi laver også projekter, der fokuserer på basale rettigheder for religiøse og kulturelle mindretal,” fortæller Marvin Parvez, som leder organisationens regionale hovedkontor i Bangkok.

Næsten alle projekter implementeres i samarbejde med lokale organisationer, der står for den praktiske implementering i lokalsamfundene. Udviklingsprojekterne kan handle om alt lige fra fortalervirksomhed og fødevaresikkerhed til organisationsudvikling og kvinderettigheder.

På tværs af religiøse skel

Selvom organisationen har et kristent udgangspunkt, arbejder CWS sammen med både muslimer, hinduer og buddhister alt efter, hvad der er mest effektivt for at nå målgruppen.

”Vi ser slet ikke på folks religiøse tilhørsforhold, når vi udvælger projekter og målgrupper. Vi bruger helst lokale partnere og tror på det gavnlige i at skabe relationer mellem organisationer og folk på tværs af religiøse og kulturelle skel. Vi oplever stort set ingen religiøse spændinger. Vi har været i Asien i 60 år, og folk kender os. De eneste spændinger, vi oplever i den sammenhæng, er fra regeringer og militante grupper i fx Afghanistan og Pakistan,” siger Marvin Parvez.

Internationalt er CWS med i et netværk af kristne udviklings- og nødhjælpsorganisationer og samarbejder blandt andet med deres danske pendant Folkekirkens Nødhjælp.De fleste midler bliver donoret af kirkenetværk i USA og Europa, regeringer og internationale donorer, men organisationen modtager også masser af individuelle donationer fra mennesker, som har hørt om den eller været forbi deres website.

Kontorerne i de enkelte lande er autonome enheder, som hver især kan igangsætte egne aktiviteter, mens hovedkontoret i Bangkok koordinerer aktiviteter i regionen.

Derudover står kontoret for at arrangere regionale møder, træninger og workshops, ligesom de administrerer projekter i de lande, som ikke har egne landekontorer.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.