DJØF Privats repræsentantskabsmøde 2009

2.12.2009

af

Fusion, finanskrise og feststemning.

Det var en tydelig stolt Jan Helmer, der holdt sin sidste formandsberetning på DJØF Privats Repræsentantskabsmøde efter seks år på posten.

Han var stolt, fordi der pr. 1. januar 2010, når C3’erne også bliver djøfere, bliver mere end 21.000 privatansatte medlemmer i DJØF. Og dermed repræsenterer DJØF Privat den største medlemsgruppe i DJØF. Da Jan Helmer blev formand, var der knap 5.000 privatansatte djøfere.

Jan Helmer var også stolt, fordi det blev i hans formandstid, at fusionen mellem DJØF og C3 blev en realitet.

Og han var stolt over, at han kunne sætte flueben ved den mærkesag, han har kæmpet for gennem næsten hele sin formandsperiode. Nemlig bekæmpelsen af de hemmelige aftaler, hvor arbejdsgiverne aftaler ikke at ansætte hinandens medarbejdere. Der er nu kommet en ny lovgivning, der forbyder de hemmelige aftaler.

Men der ligger også meget spændende og udfordrende arbejde og venter på den nye bestyrelse, der kommer til at bestå af seks medlemmer fra det ”gamle” DJØF Privat og seks medlemmer fra C3 og to suppleanter.

Fusionen skal sættes på skinner, og så kommer ikke mindst finanskrisen til at sætte sine spor på det fremtidige arbejde.

”Det er svært at forstå, at det kun er seks år siden, at vi sidst for alvor diskuterede dimittendledighed og kraftigt stigende ledighed for djøfere. Nogle forventede krisen for to år siden, og vi talte om den sidste år. Nu er den for alvor en realitet, som har konsekvenser for vores medlemmer. Det er naturligvis primært dimittendledigheden, som fylder noget nu. Men et ofte overset aspekt af krisen er, at mobiliteten stopper fuldstændig. På grund af krisen bliver folk siddende i deres job, selvom de gerne vil videre til noget andet,” sagde Jan Helmer.

Og her får DJØF Privats nye bestyrelse blandt andet en stor opgave med at presse på politisk, så der ligesom tidligere bliver etableret nogle statslige kampagner, hvor akademikere med økonomisk støtte kan komme ud i små- og mellemstore virksomheder.

Den gamle bestyrelse har peget på seks medlemmer til den kommende bestyrelse. Allan Luplau, Vicedirektør i Sygeforsikringen Danmark er foreslået som ny formand. Repræsentantskabet støttede op om de kommende kandidater, men indtil den 30. november kan øvrige medlemmer foreslå alternative kandidater. Ergo er det først derefter, det ligger fast, hvordan den nye bestyrelse kommer til at se ud.

Jan Helmer holder afskedsreception i DJØF den 15. december, kl. 15.00-17.00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet