DJØFs Overenskomstforenings Sektorforsamlingsmøde 2009

01-12-2009
1 min.

OK-11, psykisk arbejdsmiljø, fyringsrunder – og kønskvoter.

Opvarmningen til OK-11 er gået ind. Allerede i januar skal klubberne til at overveje hvilke krav, de ønsker på menukortet.

”Men krisen og beskæftigelsessituationen vil påvirke den økonomiske ramme, og jeg bliver næppe den formand, der kan komme hjem og sige, at ’vi fik en historisk høj ramme’,” erkendte formanden for Overenskomstforeningen, Lars Qvistgaard, på det årlige, ordinære Sektorforsamlingsmøde den 11. november.

”Men jeg vil kæmpe for at få det bedste resultat hjem.”

Det gælder også i forhold til psykisk arbejdsmiljø og arbejdspres – og balancen mellem arbejds- og familieliv, som djøferne oplever som et påtrængende problem.

”Ved sidste ok-runde var vores slogan ’Tid til at være djøfer’. Tiden er inde til et nyt slogan ’Tid til også at være mig selv’.”

Stress bør være et obligatorisk modul i enhver lederuddannelse, tilføjede han.

Budgetterne er blevet tiltagende stramme i den offentlige sektor, og der er i det seneste år afskediget 147 djøfere på overenskomstområdet.

”Dem har vi fået mange kroner forhandlet hjem til,” understregede formanden.

Men afskedigelsesrunder præger også arbejdsmiljøet for dem, der bliver tilbage, og her er ledelsens evne til at tackle krisen afgørende.

”Medarbejderne rammes, når ledelsen ikke klarer denne opgave til topkarakter.”

Lars Qvistgaard fastslog i øvrigt:”Det er ledelsen, der har hovedansvaret for at sikre, at der er sammenhæng mellem opgaver, ambitionsniveau og ressourcer.”

Den mundtlige beretning blev vedtaget med klapsalver uden afstemning.

De eneste kritiske røster lød, da bestyrelsen fremlagde et vedtægtsforslag om ligelig kønsfordeling i bestyrelsen: Der skal være seks mænd og seks kvinder på dén kandidatliste, som den siddende bestyrelse skal stille med op til et bestyrelsesvalg. Men kønskvoter er for rigidt, og det er alligevel ikke dét, der giver ligestilling, lød det fra et par delegerede.

Forslaget blev vedtaget med 98 stemmer for, seks imod og tre, der undlod at stemme.

I den nuværende bestyrelse er der allerede halvt af hvert køn. 57 procent af Overenskomstforeningens medlemmer er kvinder.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.