Danmark har rekord mange bankansatte

17-12-2009
1 min.

Der er næsten dobbelt så mange bankansatte i Danmark som i Finland – 50.000 mod 28.000. De to lande har ellers stort set samme indbyggertal.

Danmark ligger også i front i forhold til de øvrige nordiske lande, når det gælder andelen af bankansatte i forhold til indbyggertal, viser en undersøgelse, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening har gennemført i samarbejde med sine nordiske kolleger.

En dansk bankansat skal i gennemsnit betjene 114 indbyggere, mens tallet er 251 i Sverige og 193 i Finland. Kun Island har flere bankmedarbejdere pr. indbyggere end Danmark. I Island skal de 4.000 bankmedarbejdere servicere 315.000 indbyggere.

Økonomisk konsulent Anne Mette Skousen fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening har flere forklaringer på, hvorfor danske bankansatte betjener langt færre kunder, end de gør i vores nabolande:”Den største forklaring er, at vi har væsentligt flere filialer i Danmark – danskerne skal køre meget kortere end i de andre lande, for at blive betjent. Rent historisk har de danske banker altid haft mange medarbejdere og en høj service. En anden forklaring er, at vi også tilbyder lidt flere produkter, end de gør i de andre lande,” siger Anne Mette Skousen.

Den seneste tid har der dog været en del afskedigelser i branchen, og Anne Mette Skousen forventer da heller ikke, at antallet af bankansatte kommer op på helt samme høje niveau, som det har ligget på de seneste år. Og så sker der også noget med personalesammensætningen i branchen. Der bliver fx ansat færre og færre bankelever, mens andelen af akademikere vokser.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.