Omorganisering i Københavns Kommune

6.11.2009

af

Læserbrev fra Rasmus Ole Hansen, cand.merc.aud.

En Rambøll undersøgelse viser, at Københavns Kommune kan finde en besparelse på 600 mio. kr. om året, hvis administrationsudgifterne kom på niveau med en dansk gennemsnitskommune. Derfor kunne jeg kun undre mig, da jeg læste artiklen i DJØF Bladet nr. 17 Strid om rådighedsforpligtigelsen i Københavns Kommune. Her kan det nemlig læses, at kommunen vil spare 200 mio. kr. næste år ved bl.a. at udnytte rådighedsforpligtigelsen noget mere. Det vil sige, skriver og læser, 400 mio. kr. mindre end Rambøll analysen, og metoden er ikke at ændre forretningsgange, men blot at få medarbejderne til at arbejde flere timer for den samme løn. Det lyder utroligt uambitiøst.

600 mio. kr. kan frigøres ved at organisere kommunens administration på nye og bedre måder med øget produktivitet og effektivitet til følge. I dag er systemet sådan, at hver forvaltning har et stort administrativt personale, i økonomiforvaltningen sidder der ligeledes et stort administrativt personale og efterregner de andre forvaltningers arbejde. Er der tale om politisk sprængfarlige områder, så kommer der lige en tredje efterregning fra et eller andet konsulentfirma. I en sådan model kan det ikke undgås, at veluddannet personale kommer til at sidde med arbejdsopgaver, som egentlig allerede er blevet udført af andre lige så veluddannede kolleger.

Enhver kan se, at en sådan organisering af arbejdet holder på et stort uudnyttet potentiale i medarbejderstaben. Disse mange veludannede medarbejdere ville i stedet kunne skabe en stor merværdi til gavn for kommunen og københavnerne i stedet for at efterregne hinandens regneark i to eller tre led. At kommunen vælger at fokusere på rådighedsforpligtigelsen, kan jeg kun tolke som en manglende vilje til forandring af (over)administrationen.

Cand.merc.aud. Rasmus Ole Hansen tidligere ansat hos Revisionsdirektoratet for Københavns Kommune og herfra delegeret til sektorforsamlingen. Privat ansat siden 1. august og kandidat til Københavns Borgerrepræsentation for Venstre ved kommunalvalget den 17. november.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet