Nyt job - Louise Kuhre

05-11-2009
2 min.

Sparekassen Farsø har fået sin første jurist.

Louise Kuhre, 29 år, bosat i Viborg, cand.jur. fra juni i år, har fået job som jurist i Sparekassen Farsø i Himmerland. Hun er sparekassens første jurist.

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg sendte en uopfordret ansøgning.”

Hvornår?

”For omkring fem måneder siden. Der gik tre måneder, før jeg fik svar, og så gik der to måneder mere, før jeg kunne starte.”

Da du ledte efter job, begyndte jobmarkedet at blive købers marked – kunne du mærke det?

”Ja. Jeg har sendt cirka 45 ansøgninger, både opfordrede og uopfordrede. Jeg har søgt alt, hvad der var i en radius af 80 km fra Viborg, og jeg har fået mange afslag med den begrundelse, at de havde valgt én med erfaring.”

Hvordan fandt du på at sende en ansøgning til en sparekasse, som ingen jurister havde?

”Jeg har en fortid i livsforsikringsbranchen. Jeg er uddannet forsikringsassistent i det daværende Codan Pension, og jeg vidste, at jeg gerne ville tilbage til finanssektoren.”

Hvorfor ansatte de dig?

”De syntes, der efterhånden var kommet så mange juridiske funktioner, at de gerne ville ansætte mig. Så jeg har ramt lige det rigtige tidspunkt. Og så har de vel også fornemmet, at jeg virkelig gerne ville være hos dem i lokalområdet.”

Hvad går dit job ud på?

”Konkrete juridiske opgaver fra fx kunderådgivere, dokumentkontrol, inkassobehandling, håndtering bankens antihvidvask-program. Jeg har ingen gamle juristrotter at spørge, men sparekassen er bevidst om, at jeg skal føle mig lidt frem. Når man er den første, har man stor indflydelse på sit job.”

Hvor sidder du placeret?

”I kreditafdelingen. De vurderede, at jeg ikke skulle have min egen ’juridiske afdeling’. Det er jeg rigtig glad for, for når man er ny, er det bedst at sidde sammen med kolleger.”

Føler du dig alene, fordi du er eneste jurist?

”Nej, jeg er så glad for jobbet. Tonen er uformel, direktøren hedder aldrig andet end Mogens, vi har det sjovt – selvom vi selvfølgelig ikke sidder og råber hen over bordene, når der er kunder i lokalet.”

Har banken en karriereplan for dig?

”Nej, det tager vi hen ad vejen. Det er jo første gang, de har sådan én som mig.”

Du bor i Viborg sammen med din kæreste. Hvordan kommer du de 45 km op til Farsø?

”Jeg kører i bil. Jeg møder kl. 8, og det kan ikke lade sig gøre med bus.”

Har du et godt råd til dine studievenner, som stadig leder efter job?

”Vær tålmodig – selvom det er svært, hvis afslagene vælter ind.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.