Multimedieskatten

2.11.2009

af

Kommunale djøfere får tillæg.

Staten må ifølge Personalestyrelsen ikke give sine ansatte kompensation for den nye multimedieskat, der træder i kraft 1. januar. Men den slags bindinger er der ikke lagt ned over kommunerne, og lige nu er man i fuld gang med at diskutere forskellige modeller.

I fx Gladsaxe Kommune har kommunaldirektøren meldt ud, at der lokalt godt må gives ny løn tillæg for multimedieskatten.

”Den ansvarlige forhandlingsleder kan – indenfor den ramme, der nu er – give et tillæg som kompensation for multimedieskatten, hvis det skønnes hensigtsmæssigt,” bekræfter kommunaldirektør Marius Ibsen.

Han understeger, at det er den enkelte leder, der forhandler om ny løn i Gladsaxe Kommune. Dermed er det også den enkelte leder, som i hvert enkelt tilfælde må vurdere, om der er behov for at give et tillæg.

Pengene skal tages fra de ’almindelige’ ny løn midler.

”Så det er lidt som at spise vores egen hale,” siger DJØF-tillidsrepræsentant Flemming Jensen.

Det var ham selv, der tog spørgsmålet op med kommunaldirektøren.

”Det gjorde jeg, fordi der er stor frustration over den blandt mine medlemmer.”

I Sønderborg Kommune har AC'erne talt om at deponere deres udstyr, hvis der ikke kan findes en løsning.

”Nogle af vores lokale ledere er klar til at skrive under på, at vi ikke bruger vores udstyr privat og stå til ansvar for det overfor SKAT. Men vi skal først se, hvad direktionen siger,” fortæller Hans Erik Jensen, der er ingeniør og fællestillidsrepræsentant for akademikerne i Sønderborg Kommune.

Hvis modellen med chefen som garant ikke kan lade sig gøre, ser Hans Erik Jensen tre scenarier for sig: Et løntillæg ligesom i Gladsaxe. At de får lov til at bruge udstyret uhæmmet privat, så de får noget for skatten. Eller at de deponerer deres udstyr.

Sagen skal drøftes på et HMU-møde i begyndelsen af november, og der går rygter om en happening, hvis udfaldet bliver negativt.

”Det kunne da godt være, ja. Vi har talt om, at så tager vi alle sammen vores udstyr over og lægger det på kommunaldirektørens mødebord og får taget et billede. Men vi skyder ikke skylden på ham. Det er kun for at vise tåbeligheden i det her,” siger Hans Erik Jensen.

Man skal have et årligt tillæg på 3.826 kr., hvis man som topskatteyder skal holdes skadesløs for multimedieskatten på 3.000 kr. på elektronisk udstyr stillet til rådighed af arbejdsgiveren til arbejdsbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet