Med sport i blodet

05-11-2009
2 min.

Med hjerter, der banker for sport, konkurrenceidræt og iværksætteri, startede tre unge konsulenter sidste år virksomheden Endomondo.

Ned fra de fritlagte bjælker hænger et par ringe til den friske gymnast, på væggen er en basketballkurv skruet op og lige uden for vinduerne er der rig mulighed for at svømme om kap eller tage en tur i kajakken. Stedet er Kanonbådsvej på Holmen – kun et stenkast fra både Christiania og Operaen. Inden for murene har virksomheden Endomondo indrettet sig sammen med naboer som fx Idrættens Analyseinstitut.

Bag Endomondo står Christian Birk, Mette Lykke og Jacob Jønck, der alle forlod McKinsey & Co. i 2007 med en vision om at gøre det sjovere at dyrke sport og få flere mennesker til at være mere aktive. Nøglen til det var kombinationen af deres viden om teleteknologiens potentialer og deres erfaringer med idræt på konkurrenceplan – herunder løb, ski- og -hestesport.

Konkurrer med dine venner

Virksomhedens koncept er enkelt:

”Man tager sin mobiltelefon med GPS med ud på for eksempel en løbe- eller skitur, starter Endomondo-applikationen, trykker på start og trykker på stop, når man er færdig. Når man så kommer hjem, kan man så analysere turen eller konkurrere med venner fra praktisk talt hele verden – næsten uanset hvilken type af mobiltelefon, man har”, forklarer Christian Birk og uddyber: ”Undervejs kan telefonen give oplysninger om den forventede sluttid og aktuel hastighed. Og fordi vi bruger telefonnettet, så er data allerede overført, når man kommer hjem, så man skal ikke bøvle med overførsler”.

Det har de mere end 15.000 medlemmer af Endomondo glæde af i dag og flere kommer til dag for dag – ikke mindst fordi mulighederne for at bruge Endomondo er mangfoldige.”Til årets DHL-stafet i Fælledparken lavede vi livetracking, og dermed kunne man holde øje med, hvor langt kollegaerne var på ruten. I Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune har 120 medarbejdere deltaget i et motionsprojekt, hvor de brugte Endomondo. Det fik deres ugentlige motionsniveau til at stige med 28 pct. Og på en skole i Århus har eleverne i 7. klasse lige fået udleveret et klassesæt med mobiltelefoner, som de skal bruge til at registrere deres aktiviteter i idræt. Det skal ske som et led i deres lektieplaner”, fortæller en begejstret Christian Birk.

Basisproduktet er gratis men fra januar 2010 skal pengene tjenes på salg til arbejdspladser og på ekstra finesser som avanceret statistik og en stemmefunktion, der informerer om tempo og sluttid undervejs. Der vil dog stadig være et gratis produkt. Indtil da lønnes de snart 11 ansatte af stifternes egne lommer og med støtte fra investorer.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.