Jurist hylder forstaden i sang

6.11.2009

af

Den 41-årige jurist Mads Westfall tog et års orlov fra arbejdet for at indspille en cd om livet i forstæderne.

Jeg sidder ved computeren med Mao-sko på
Jeg skulle egentlig skrive, men er gået i stå

De to første linjer fra singlen ”Verdens lykkeligste mandag” af Mads Westfall kunne være en scene fra hans eget liv det sidste års tid. Et år på orlov fra ph.d.-stillingen i København, hvor han dykkede ned i forstadslivet og skrev og sang om det. Orloven resulterede i cd'en ”Forstadspoeten”, der udkom den 26. oktober i år.

”Cd'en handler om det helt almindelige liv i forstæderne, fordi der er en meget stærk energi i at skrive om det almindelige liv. Der bliver ikke skrevet særlig meget om de her ting, og jeg mener, at der er rigtig meget at skrive om,” fortæller Mads Westfall, der sammen med konen og børnene bor i forstaden Hareskovby i nærheden af Værløse på Sjælland.

Under arbejdet med cd'en læste Mads Westfall sociologen Henrik Dahls bog ”Den usynlige verden”. I bogen beskriver Henrik Dahl, hvordan kunsten alt for sjældent beskæftiger sig med det almindelige forstadsdanmark. Bogen bekræftede Mads Westfall i, at han var på rette spor med sine forstadssange.

„En af mine styrker som sangskriver er, at jeg har en anden faglig ballast end de fleste andre i den branche. Hvis man starter som helt ung med at skrive sange og bliver ved med det hele sit liv, kan det være svært at få de erfaringer, som en uddannelse og et almindeligt arbejde kan give.”

Den arbejdsmæssige ballast har han fået gennem jobs i Justitsministeriet og Kulturministeriet, som chef for Kunststyrelsens musikcenter, som konsulent for blandt andet hans lillebror musikeren Tue West og nu som ph.d.-forsker i ophavsret og oplevelsesøkonomi.

Ved siden af jura-arbejdet har han sunget, spillet og optrådt i den musikalske stand-up-duo ”Steen og Mads” de sidste 20 år. Han har altid har dyrket musikken, og han vil fortsætte med det nu, hvor han er tilbage på sin jura-pind.

Musik og jura

”Det musikken giver mig, som juraen ikke giver mig, er, at der ikke er nogen grænser. Jeg kan lade tingene løbe fuldstændigt, som jeg vil. Jeg bruger min intuition og lader den lede mig et sted hen. Det er ikke så smart at gøre det alt for meget inde for juraen,” siger Mads Westfall og fortsætter:

”På den anden side giver juraen en orden på tingene. Den følger en logisk sammenhæng. Det kan jeg i høj grad bruge i mine tekster. Det, at jeg har arbejdet med jura i alle de år, har gjort, at jeg er blevet ret sikker i at formulere mig sprogligt i mine sange, og det er en kæmpe fordel.”

Mads Westfalls kone så pragmatisk på planerne om et års musik-orlov fra juraen.

”Hun sagde, at det kunne jeg jo godt gøre, men jeg skulle være helt sikker på, at det kunne hænge sammen for os på det økonomiske plan, og jeg skulle få noget fornuftigt ud af det. Jeg svarede, at det måtte jeg så stå inde for.”

Økonomien kørte fint rundt uden dog at nå juristløns-omdrejninger. Mads Westfall tjente blandt andet penge på at optræde solo og som den ene halvdel i hans tyve år gamle musikalske stand-up-duo. Forstadslivet ændrede sig ikke specielt på grund af musikerlivet.

”Det kan godt være, at jeg sov en halv time længere om morgenen, men jeg skulle stadigvæk op og smøre madpakkerne og sende ungerne af sted. Jeg har selvfølgelig været noget mere ud og spille, end jeg har været tidligere, men det var heldigvis sjældent til langt ud på natten. Så det var stadig et forholdsvis almindeligt liv bortset fra, at jeg havde mit kontor derhjemme i forstadsvillaen i stedet for inde i byen.”

Nu glæder Mads Westfall sig til at komme ud at optræde med sin nye cd. En af planerne er en forstadsturné i kommunerne rundt om København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet