Forandringsledelse

05-11-2009
1 min.

Udlændingeservice nomineret til EU-pris.

Udlændingeservice er blevet nomineret til Den europæiske kvalitetspris for den offentlige sektor (European Public Sector Award, EPSA) i kategorien ’Forandringsledelse’. Det sker under titlen: Fra klassisk bureaukrati til moderne servicemyndighed.

Prisen uddeles den 5. november af en højtstående EU-politiker på baggrund af indstilling fra en uafhængig jury af forvaltningskyndige. Nomineringen er sket efter en evaluerings- og valideringsproces. I opløbet har repræsentanter fra et ’indstillingsudvalg’ bestående af forskere og medarbejdere fra EPSA´s sekretariat været på besøg i Danmark for at tjekke Udlændingeservice nærmere af.

”Vi er meget glade for den anerkendelse, der ligger i nomineringen,” siger Udlændingeservices direktør Henrik Grunnet.

”Men det afgørende for os er, at den inspirerer os til at forbedre os videre og nå vores næste målsætninger omkring trivsel og innovation. Vores ambition er at blive en af Danmarks bedste offentlige arbejdspladser inden udgangen af 2010.”

Prisen uddeles af det EU-støttede Europæiske Institut for Offentlig Administration, EIPA. Den danske partner i EIPA er Personalestyrelsen, som ikke har været med til at indstille eller nominere kandidaterne.Men Personalestyrelsens direktør Lisbeth Lollike håber selvfølgelig, at Udlændingeservice vinder prisen – ikke mindst fordi, det er vigtigt at få talt den offentlige sektor op herhjemme.

”Udlændingeservice har prioriteret ledelsesudvikling meget højt i deres turn around – ikke bare på papir, men i praksis. De har sat professionalisering af ledelse på dagsordenen, og det er helt konkret på hvert andet ledelsesmøde. Det tror jeg får effekt på trivsel, effektiv service og kvaliteten i sagsbehandlingen,” siger hun.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.