En sejr til 80.000 studerende

18.11.2009

af

”Vi er godt på vej, men slet ikke i mål,” fastslår DJØFs forbundsformand Finn Borch Andersen i en kommentar til den indgåede aftale om globaliseringspuljen for 2010-12.

Aftalen giver penge til bedre uddannelse og vejledning af de ca. 80.000 studerende på det samfundsvidenskabelige og humanistiske universitets uddannelser.

”Når studerende kun får syv timers ugentlig undervisning og slet ingen vejledning, må der gøres noget. Nu har politikerne hørt vores vedvarende kritik og er begyndt at handle. Men der er brug for langt mere. Når videnskabsministeren selv dokumenterer, at taxametrene er 11.500 kr. for lave, er et løft på ca. 5.000 kr. i 2012 pr. studerende kun at gå knap halvvejen,” fastslår Finn Borch Andersen.

”Taxameterløftet er på ca. 12 procent. Men hidtil har regeringen hvert år kørt en grønthøster, der skærer to procent af bevillingerne. Det må ophøre. Ellers er der tale om et slag i luften, der fordufter de næste seks år,” siger Finn Borch Andersen.

DJØF mener, at pengene i taxameterløftet skal målrettes flere forskere, så de studerende kan få mere og bedre forskningsbaseret undervisning og vejledning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet