DJØFs Pensionistforening

17-11-2009
2 min.

Skattereformen – årets nedtur.

”Årets største og glædeligste begivenhed i DJØF har været aftalen om fusionen med C3 (tidligere Civiløkonomerne, red.).”

Det fastslog formanden for DJØFs Pensionistforening, Uffe Kornerup, på foreningens årlige generalforsamling, der som sædvanlig var meget velbesøgt.

Når fusionen træder i kraft den 1. januar, får Pensionistforeningen 360 nye medlemmer fra C3 oveni de nuværende 2.600.

Årets mindre glædelige begivenhed har været skattereformen. Det viste sig, at pensionister med pensionsindtægter over 284.000 kr. årligt ikke skal sætte næsen op efter skattelettelser. De vil blive inddraget af en såkaldt udligningsafgift.

Det var ikke lykkedes at få DJØF til at gå ud og protestere over denne særskat, fortalte formanden.

”Vi kunne jo så selv være gået ud og have manifesteret utilfredshed med vores moderforbund. Men udsigterne til at få et resultat ud af en sådan aktion var så lille, at det ikke stod mål med skadevirkningerne.”

Glem det, lød det fra Asger Lund-Sørensen, tidligere Statsministeriet.

”DJØF er landets svageste fagforening, og de hverken ville eller kunne have gjort noget alligevel. Jeg tror mere på Ældresagen.”

Formanden satte sin lid til, at udligningsafgiften ikke er blevet ført ud i livet endnu.

”På grund af tekniske – men efter mit helt personlige skøn også politiske – vanskeligheder.”

Der var også en lille debat om, hvorvidt invalidepensionisterne burde sikres en plads i bestyrelsen i vedtægterne. Det ville forsamlingen ikke være med til, fordi det drejer sig om en meget lille gruppe. Men invalidepensionisterne blev opfordret til at danne et netværk.Der har aldrig været så mange deltagere til foreningens forskellige arrangementer med oplægsholdere, ekskursioner og netværk. Det konstaterede Uffe Kornerup tilfreds.

Men foreningen er også folk med gode kontakter. November byder på et helt overtegnet debatmøde med nationalbankdirektør Nils Bernstein og et ditto med professor Ditlev Tamm. Der er plads igen den 11. februar, hvor ambassadør Christopher Bo Bramsen fortæller om Kina.

”Brug vores hjemmeside – djoef.dk/pensionist – I har hørt mig sige det før,” appellerede Uffe Kornerup.

For det gælder om at spare porto, så pengene kan bruges på noget sjovere. Derfor er der også kun sendt et kort resume af beretningen ud pr. post. Hele beretningen kan hentes på hjemmesiden.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.