DJØF og C3 fusionerer

05-11-2009
2 min.

Fusion med C3 godkendt med klapsalver og velkomst til de nye medlemmer.

Det tog kun DJØFs repræsentantskab en lille times tid at godkende den planlagte fusion med C3 ledelse og økonomi (tidl. Civiløkonomerne) med dertilhørende vedtægtsændringer. Det skete enstemmigt, med flot fremmøde og mange klapsalver.

C3 har allerede tidligere sagt ja til fusionen ved en urafstemning, og med godkendelsen fra DJØFs repræsentantskab den 19. oktober bliver fusionen en realitet den 1. januar 2010.

”Det er en larmende logisk fusion,” fastslog DJØFs forbundsformand, Finn Borch Andersen.

Fusionen er logisk, fordi medlemmerne i C3 og DJØF arbejder på samme arbejdspladser, fordi deres jobindhold og uddannelser lapper ind over hinanden, og fordi C3 og DJØFs strategier matcher hinanden, forklarede han.

”Vi arbejder på samme bane. Derfor var forhandlingerne mellem os lette. Det tog os heller ikke lang tid at nå frem til vores fælles visioner.”

Visionerne er: At det nye DJØF skal være Danmarks stærkeste faglige organisation til at skabe udvikling og tryghed i arbejdslivet for medlemmerne. At det skal være Danmarks største og mest effektive netværk for personer indenfor samfundsvidenskab og erhvervsøkonomi. At der skal ydes excellent medlemsservice. Og at DJØF skal have 100.000 medlemmer i 2015.

Når de 13.600 C3-medlemmer 1. januar optages i DJØF, får det nye DJØF næsten 70.000 medlemmer. Efter fusionen vil der være lige mange privat og offentligt ansatte erhvervsaktive medlemmer i DJØF.

Jan Helmer, formand for DJØF Privat, bød C3 velkommen med at understrege, at denne fusion var en meget ønsket begivenhed, både hos ham selv og hos hans forgængere.

”Jeg tror på, at vi sammen kan skabe et attraktivt tilbud også for de privatansatte erhvervsøkonomer, som i dag ikke er organiseret noget sted.”

Han roste C3 og ikke mindst C3's formand, Mads Henriksen, for at have kastet sig ud i det.

”Du har udvist et stort politisk mod.”Per Hansen, formand for Offentlige Chefer, bød C3 velkommen på vegne af de offenligt ansatte i DJØF.

”Med jer bliver vi alle stærkere. Vi fra den offentlige sektor får også et stærkere og bedre forbund i ryggen, når vi skal kæmpe for vores sag.”

C3's formand, cand.merc., HD-organisation, økonomichef Mads Henriksen, der bliver en af de to næstformand efter DJØFs nye vedtægter pr. 1. januar, var også glad.

”Det har været en fornøjelse at bruge min sommerferie på det sammen med Finn og Mogens (DJØFs adm. direktør, Mogens Kring Rasmussen, red.). Det bliver en god fusion. Der er ingen knaster imellem os. Vi glæder os.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.