Stress koster jobbet

23.10.2009

af

44 procent af dem, der er sygemeldt med stress lige nu, mister deres job. Det viser en ny undersøgelse, som Ugebrevet A4 har foretaget blandt 456 personer, der er - eller har været - sygemeldt på grund af stress.

Undersøgelsen viser også, at hvis de stress-syge vender tilbage til jobbet, får de det ikke bedre. Arbejdspladsen giver nemlig ikke stress-syge den hjælp, de ønsker. Og selv lederne indrømmer, at de ikke tager stress alvorligt nok, skriver Ugebrevet A4.

Ifølge chefkonsulent i DJØF, Helene Rafn, ser det endnu værre ud for djøfere, der bliver sygemeldt på grund af stress.

”Mit skøn er, at to ud af tre privatansatte djøfere mister deres job efter en stress-sygemelding,” siger Helene Rafn.

Omkring halvdelen af djøferne mister deres job, fordi de bliver fyret, hvis de melder sig syge på grund af stress, vurderer Helene Rafn.

”Arbejdsgivernes tålmodighed er kortere nu, og vi ser en tendens til, at de hurtigere skrider til afskedigelse af stress-sygemeldte medarbejdere end tidligere.

Det betyder så også, at vi rent faktisk ser lidt færre djøfere, der melder sig syge på grund af stress, fordi de er meget nervøse for at miste deres job. Så hvis de overhovedet kan slæbe sig af sted, gør de det. Men det betyder så bare, at de bliver meget voldsommere ramt, når de til sidst bukker under, fordi problemerne ikke er blevet taget i opløbet,” siger Helene Rafn.

Den anden halvdel, der ikke vender tilbage til arbejdspladsen efter en stress-sygemelding, er dem, der enten indgår en fratrædelsesaftale med arbejdsgiveren, eller dem, som skynder sig at finde et nyt job.

”Ganske enkelt fordi, de ikke orker at vende tilbage til arbejdspladsen på grund af, at forholdende typisk ikke har ændret sig, og der heller ikke bliver gjort noget for, at det sker,” siger Helene Rafn.

Hun peger på, at de især ser de tendenser i advokat-, konsulent- og it-branchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet