Nyuddannede kvinder er bedst til at lønforhandle

23.10.2009

af

1.900 kroner mere om måneden. Det er, hvad nyuddannede kvinder får ekstra i løn, hvis de går ind og forhandler deres løn og ikke bare tager til takke med, hvad deres kommende arbejdsgiver nu tilbyder dem.

Det viser en undersøgelse, som Jusek – DJØFs svenske søsterorganisation – har gennemført, skriver jusektidningen.se.

Og rent faktisk er der flere kvinder end mænd, der stiller lønkrav, når de forhandler om deres første job som dimittender – nemlig 42 procent mod 38 procent. Kvinderne får rent faktisk også mere ud af deres lønforhandlinger end mændene, viser undersøgelsen.

Men på trods af, at kvinderne er bedst til at lønforhandle, tjener de ny-dimitterede mænd i gennemsnit 2.600 kroner mere om måneden end kvinderne. Men langt det meste skyldes, at mændene ender i de brancher, hvor lønningerne er højst.

En af de ny-dimitterede kvinder, Xin Wu mener, at det skyldes arbejdsgivernes ubevidste forventninger, når mændene ikke behøver at forhandle lige så meget for at få en god løn, som kvinderne behøver.

”Alle siger, at der er ligestilling i Sverige, men jeg tror, arbejdsgiverne ubevidst tror mere på mænd. Derfor får kvinderne kun mere ved at tydeliggøre deres kompetencer og ved at sælge sig selv,” siger Xin Wu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet