Markant stigning i ledigheden

08-10-2009
1 min.

Ledigheden for djøfere har taget et kæmpe skridt i den forkerte retning.

Den gennemsnitlige ledighed blandt djøfere er steget med 94 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det viser DJØFs seneste ledighedsstatistik fra august måned.

Den samme stigning gælder, når man isoleret set ser på dimittenderne.

”Det er den mest dramatiske stigning, vi har set i nyere tid, og vi er desværre stærkt på vej mod nye rekorder. Ledighedskurven er nærmest lodret nu,” siger arbejdsmarkedspolitisk chef i DJØF, Lars Munck.Men som noget nyt er det altså ikke bare dimittendledigheden, der vokser markant. For selv om dimittenderne bærer omkring halvdelen af stigningen i ledigheden, er antallet af ledige, der kommer fra job også støt voksende, og ifølge Lars Munck er der en tendens til, at de tager en stadig større del af stigningen.

”Og det er da bemærkelsesværdigt, at denne tendens begynder at vise sig en måned, der ellers normalt er karakteriseret ved, at et større antal nye dimittender melder sig på jobmarkedet,” siger Lars Munck.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.