Kræv kompensation for fleksibiliteten

9.10.2009

af

DJØF opfordrer til at gå efter et tillæg for fleksibilitet og pas på med bare at sige ja til citrix-nøgler.

DJØF vil nu rådgive djøferne i staten til at kræve tillæg for at være fleksible. Det kan være et funktionstillæg for fleksibilitet i arbejdstilrettelæggelsen eller et kvalifikationstillæg for selvstændig opgavevaretagelse og/eller arbejdstilrettelæggelse.

Den udmelding kommer i kølvandet på, at Finansministeriets Personalestyrelse blankt afviser, at staten kan give sine ansatte kompensation for den nye multimedieskat. Læs: Give en lønforhøjelse eller et tillæg på de knapt 4.000 kr. om året, som er det beløb, der skal til for at modregne de netto 1.681 kr. i ekstra skat, som multimedieskatten kommer til at koste en topskatteyder.

At få en sådan lønforhøjelse eller tillæg har ellers været DJØFs råd til medlemmerne både i privat og offentlig sektor. Men det kan de statsansatte djøfere ifølge Personalestyrelsen godt glemme. Styrelsen skriver på sin hjemmeside, at det ligger uden for de gældende lønsystemer at forhøje/nedsætte lønnen som konsekvens af ændrede skatteregler, og der er således ikke grundlag for at yde tillæg som kompensation for multimediebeskatningen.

”Men det er helt misforstået,” siger Lars Qvistgaard, formand for DJØFs Overenskomstforening.

”Vi mener ikke, at de offenligt ansatte skal kompenseres for skatten. Til gengæld skal de heller ikke betale for at arbejde på fleksible tidspunkter, blot fordi de bruger multimedier stillet til rådighed af deres arbejdsgiver,”

Derfor vil han nu rådgive djøferne om at få tillæg for at være fleksible.

”Der er gode begrundelser for at give et tillæg for fleksibilitet, og det har både arbejdsgiver og medarbejder glæde af.”

Hvad hvis Personalestyrelsen sender en diskret bulle ud om, at der ikke må gives den slags tillæg for fleksibilitet, hvis det reelt handler om multimedieskatten?

”Vi har et decentralt lønsystem, hvor det er den enkelte arbejdsgiver, der har retten til at -vurdere hvilke konkrete forhold, der kan begrunde tillæg. Det vil overraske mig meget, hvis Personalestyrelsen ville begynde at ændre på det.”

Hvad hvis det viser sig, at det ikke er til at komme igennem med at få de her tillæg og dermed altså ingen kompensation få for den nye skat – hvad er så dit råd til dine medlemmer?

”I sidste ende må den enkelte vurdere, hvad det er værd. Hvis man selv har gavn af multimedier, så ville jeg sikre mig, at værdien af dét, jeg får stillet til rådighed, overstiger det, skatten kommer til at koste. Og så ville jeg bestemt tænke mig om, før jeg tager imod en token eller citrix-nøgle (kodesystemer til eksternt login, red.). Den kan arbejdsgiveren give mig uden, at multiskatten træder i kraft. Men det medfører jo så, at jeg bare selv skal betale resten af dét udstyr – bredbånd, bærbar pc etc. – der skal til for at arbejde hjemme. Og så er vi lige vidt.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet